Likérové špice (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Tieto špice som nerobila ja, robila ich moja dcéra. Sú výborné. Z tejto dávky ich je 32 - 34 kusov. Vždy sme túžili vedieť, ako sa likérové špice robia nakoniec ich už aj my vieme robiť.

10
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 150 °C

Postup

  1. Najskôr si pripravíme piškóty. Bielky ušľaháme s 2/3 cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s 1/3 cukru do tuhej peny a pridáme trocha múky.Zľahka spolu zmiešame tuhý sneh z bielkov a žĺtkovú hmotu a pridáme zvyšnú múku so zlatým klasom.Pomocou vrecka striekame na papier buflery a pečieme pri 180 stup (alebo 140 - 160) podľa toho, ako silno vám rúra pečie.
  2. Deň vopred si uvaríme krém. Z vody, Solamylu, sójovej múky a cukru uvaríme hustú kašu. Pridáme polámanú čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme Ceru nakrájanú na kúsky. Miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa. Tento krém si môžeme urobiť aj ráno, nechať dobre vychladnúť a poobede môžeme pokračovať.
  3. Piškóty si potrieme čokoládou, aby likér nerozmočil piškóty. Na piškóty striekame krém pomocou špeciálnej likérovej špičky. Nenaplnené špice dáme stuhnúť do mrazničky.
  4. Naplníme likérom ( ten vyšľaháme so šľahačkou v prášku) - nie celkom doplna a vrch špicu uzavrieme krémom - striekame ozdobnou špičkou. Znovu necháme stuhnúť.
  5. Namáčame do čokolády. Rozpustenú čokoládu nalejeme do vyššieho pohára, aby nám tam vošli celé špice. Stuhnuté chytíme za piškótu, otočíme a namočíme. Necháme stuhnúť a hotovo.