Likérové špice (fotorecept)

Likérové špice (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 29. decembra 2010 22:26Ďalšie jeho recepty

Tieto špice som nerobila ja, robila ich moja dcéra. Sú výborné. Z tejto dávky ich je 32 - 34 kusov. Vždy sme túžili vedieť, ako sa likérové špice robia nakoniec ich už aj my vieme robiť.

Suroviny

10
porcií
90
minút
príprava
10
minút
na 150 °C

Postup prípravy receptu

1

Najskôr si pripravíme piškóty. Bielky ušľaháme s 2/3 cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s 1/3 cukru do tuhej peny a pridáme trocha múky.Zľahka spolu zmiešame tuhý sneh z bielkov a žĺtkovú hmotu a pridáme zvyšnú múku so zlatým klasom.Pomocou vrecka striekame na papier buflery a pečieme pri 180 stup (alebo 140 - 160) podľa toho, ako silno vám rúra pečie.
Likérové špice (fotorecept) - obrázok 1

2

Deň vopred si uvaríme krém. Z vody, Solamylu, sójovej múky a cukru uvaríme hustú kašu. Pridáme polámanú čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme Ceru nakrájanú na kúsky. Miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa. Tento krém si môžeme urobiť aj ráno, nechať dobre vychladnúť a poobede môžeme pokračovať.
Likérové špice (fotorecept) - obrázok 2

3

Piškóty si potrieme čokoládou, aby likér nerozmočil piškóty. Na piškóty striekame krém pomocou špeciálnej likérovej špičky. Nenaplnené špice dáme stuhnúť do mrazničky.
Likérové špice (fotorecept) - obrázok 3

4

Naplníme likérom ( ten vyšľaháme so šľahačkou v prášku) - nie celkom doplna a vrch špicu uzavrieme krémom - striekame ozdobnou špičkou. Znovu necháme stuhnúť.
Likérové špice (fotorecept) - obrázok 4

5

Namáčame do čokolády. Rozpustenú čokoládu nalejeme do vyššieho pohára, aby nám tam vošli celé špice. Stuhnuté chytíme za piškótu, otočíme a namočíme. Necháme stuhnúť a hotovo.
Likérové špice (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • valeria19, 29. decembra 2010 o 22:53
    aj ja by som chcela robiť špice ale nemám formu,dá sa taká forma dakde kúpiť?


  • danculka, 30. decembra 2010 o 06:27
    áno dá,kúpila som ju na internete a je drahá,ale dala som za ňu okolo500 korún/ešte korún/


  • mamatata2, 30. decembra 2010 o 07:24
    Ak som dobre pochopila, netreba formičku, len tú striekaciu špičku.
    Máte ich veľmi pekné, špice sú najobľúbenejší zákusok môjho muža, ale musí sa uspokojiť len s tými z cukrárne, doma robené by ho určite potešili viac. Ste šikovné.


  • sjuz, 30. decembra 2010 o 08:17
    vždy ma zaujímalo, ako urobiť špice doma...ako decko som z nich vždy vyjedla len likér a penu s čokoládou:), ďakujem za recept!


  • laurax, 30. decembra 2010 o 09:17
    Vyzerajú super. Vôbec si neviem predstaviť ako vyzerá ta špeciálna špička. Nemohli ste pridať jej fotografiu?


  • jerica, 30. decembra 2010 o 09:35
    tie mám rada , len ich spraviť, si šikulka :-))


  • vranka, 30. decembra 2010 o 10:06
    sójovú múku môžem nahradiť aj obyčajnou ?


  • elisticka, 30. decembra 2010 o 12:39
    pekne su a ine ako robim ja ukladam a vyskusam.-))
    @laurax pozri si moje spicky tam mam aj nafotenu specialnu spicku » varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-spice-celiaticke-fot...


  • dida99, 30. decembra 2010 o 15:21
    aj toto sú moje obľúbené :-) kpnečne vidím, ako sa robia ale sama by som si doma netrúfla


  • jeka, 30. decembra 2010 o 16:05
    @Mariaklara ,dostala som likerovku,len neviem načo služí ta dierka na boku,vedela by si mi to vysvetliť? Vopred dakujem, a špice sú krásne.


  • sovka62, 30. decembra 2010 o 16:14
    Tú špičku hľadám v obchode už asi rok, odvtedy, čo sa tu objavil prvý recept na špice. Aj sľúbili, že objednajú, aj neprišla. Skúsila by som to, sú to manželove najobľúbenejšie zákusky.


  • 13juli, 31. decembra 2010 o 13:01
    super tie mam rada , su pekne a urcite aj dobre , len nemam furmicku na ne ukladam kk


  • gittka, 31. decembra 2010 o 13:28
    aj ja by som velmi chcela tú špičku.všetci ich hrozne oblubujeme.a sú fakt nádherné!!!


  • mamimna, 31. decembra 2010 o 13:38
    dnes som ich robila, recept mám takmer rovnaký, ale ke´dže som ich robila prvýkrát, takýchto pekných ako ty mám len asi polovicu


  • mariaklara, 31. decembra 2010 o 15:16
    mamatata2 ďakujem za pochvalu. Aj moja dcéra ich začala robiť kvôli svojmu manželovi. Jerica, ďakujem za pochvalu. laurax, skúsim ju tam ešte pridať. vranka, tá sójová múka tam musí byť, jedna cukrárky mi povedala, že vtedy sú to pravé likérové špice, keď tam je sójová múka. Dá sa kúpiť v biopotravinách. dida99, nič to nie je. len treba skúsiť. Mne sa podarili až na tretíkrát. jeka, tá dierka na boku je na to, aby vo vnútri nevznikol podtlak. Aby to išlo ľahšie von. sovka62, skúste pohľadať na internete. ešte raz všetkým ďakujem za pochvalu.


  • jerica, 31. decembra 2010 o 19:28
    síce nie je to o tomto recepte ,lebo už som písala :-) ale pridávam link na pečenú kačicu , ako si sa pýtala , ja by som ti to doporučovala aj keď nie je mastná spraviť porcovanú tak ako keby bola aj celá , porcovanú budeš ju mať rýchle upečenú ! VYSKúšAJ » varecha.pravda.sk/recepty/pecena-kacica--ako-ju-pripravuj...


  • janger, 31. decembra 2010 o 20:51
    Pekne sa tvojej dcerke podarili!


  • mamimna, 31. decembra 2010 o 22:16
    Tu je link na e-shop, kde ju predávajú. Ja by som si vybrala tú väčšiu, pretože doma mám menšiu (vtedy iné neboli) a nie je to celkom ono.


  • mamimna, 31. decembra 2010 o 22:40
    Vranka, v mojom recepte sojová múka nie je, ale mám tam napísané 3 lyžice solamylu. Takže urobiť sa dajú aj bez sójovej múky, ale mariaklara má asi pravdu, že pravé sú iba so sójovou múkou. Tie moje sú dobré, deťom veľmi chutia, ale mne tam sále čosi chýba. Nabudúce skúsim so sójovou múkou, ak ju zoženiem.
    A v predchádzajúcom príspevku som zabudla na link, tak ho priladám dodatočne:
    » www.adal.biznisweb.sk/product/spicka-likerova-2028-909/...


  • tinca, 1. januára 2011 o 13:15
    máš ich super, ale keď som si pozrela na linku tú špičku, tak aj tak neviem ako sa s tým pracuje? @mariaklara nemôžeš to trošku popísať?


  • orchidea, 1. januára 2011 o 14:22
    Úprimná pochvala za krásne špice, tie ja veru môžem... nerobila som ich ešte tiež kvôli tomu, že nemám potrebnú špičku, inak by som ich určite vyskúšala ... ale možno raz... Recept si samozrejme ukladám.


  • mamimna, 1. januára 2011 o 15:45
    @tinca mariaklara sa hádam nenahnevá, keď odpoviem ja. Robila som ich iba raz, ale naozaj to nie je nič mimoriadne zložité. Vrecko so špičkou priložíš kolmo na piškótu, vytláčaš plnku a súčasne pomaly dvíhaš vrecko s plnkou hore. Na začiatku sa mi zdalo, že dve ruky sú málo, ale chce to len malý tréning a prídeš ako na to. dôležitá je teplota krému, keď som ho mala veľmi studený, tak sa krémový "komínik" niekedy neprichytil na piškótu, keď bol krém veľmi zmäknutý, "kominíky" nedržali poriadne tvar.


  • mamimna, 1. januára 2011 o 15:57
    @tinca našla som jedno video s celým postupom:
    » ekucharka.net/likerove-spicky-video...


  • mariaklara, 1. januára 2011 o 16:01
    Mamimna, ďakujem, vôbec sa nehnevám. Štve ma to, že chcem písať recepty a nefunguje to. Normálne sa mi zvýšil tlak.


  • tinca, 1. januára 2011 o 21:59
    @mamimna veľmi ďakujem za vysvetlenie aj link


  • remcula, 1. januára 2011 o 23:15
    Nááádhera!!!!


  • mirka33, 9. januára 2011 o 14:50
    krásne a určite chutné. Ej či by som ochutnala...


  • ewitka123, 24. januára 2011 o 11:07
    mnaam no kdo by odolal? :-))


  • dogagador, 10. marca 2011 o 18:16
    hm, tak ma dobre obabrali v Bratislave pri Dulaku v Tescome som kupila formicku na spice za 17 eur!!! holt, za nevedomost sa plati....


  • mimi0727, 15. marca 2011 o 13:20
    Ako vidím veľa ľudí hľadá tú špeciálnu špičku na tieto zákusky. Ak niekomu sa ešte nepodarilo nájsť a kúpiť, tak vám posielam link, ked si ho môžete zakúpiť.
    » www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=index&cPath=1_7...


    Je to super obchodík, vždy tu nájdem čo potrebujem! Dúfam, že kiekomu som pomohla....

    Krásný deň prajem!


  • mariaklara, 10. apríla 2011 o 21:11
    Táto špička je 20 / 28 .


  • iboja, 20. apríla 2011 o 19:52
    su nádherné tie špice zboýňujem ich ,musím si kupit tu špičku auž sa aj pečie ,


  • majus337, 10. decembra 2011 o 15:43
    Len by som chcela vedieť, ake bolo to cesto na piškoty


  • mariaklara, 11. decembra 2011 o 21:43
    V prvom bode je postup a v surovinách je uvedené všetko, čo na to treba.


  • petka33, 10. februára 2012 o 20:35
    ja som špice robila, raz, ale ked som ich namacala do cokolady, tak sa mi topili, plnka
    a to bolo srandy..... ale chutili vyborne


  • mariana33, 26. júla 2012 o 14:04
    mňam...hneď by som si dala....:o)


  • mariaklara, 26. júla 2012 o 21:45
    Neboj @marianka , naučíš sa.


  • ildiko88, 23. decembra 2012 o 18:40
    Vyzerá to super. Skúšala som to robiť, ale cesto na piškóty boli veľmi tvrdé, ani zmiešať som ich nevedela. Ide tam 400 g múky? Podľa mňa je to veľa.


  • mariaklara, 26. decembra 2012 o 16:35
    @ildiko , veľmi ma mrzí a ospravedlňujem sa ti, že som tam mala napísanú zlú hmotnosť, skutočne tam má ísť len 40g múky, ešte raz, prepáč mi to.


  • ywett, 12. januára 2013 o 23:41
    moje obľúbené, ale ešte som ich nerobila...máš ich krásne! :-)


  • sisuk, 13. februára 2013 o 17:40
    ďakujem za recept, za popis a fotopostup. Dnes som ich robila prvýkrát, sú úžasné, môže začať Valentín (manžel zbožňuje likérové špice)...


  • mariaklara, 14. februára 2013 o 01:10
    @sisuk , som rada, aj môj zať ich má veľmi rád, o týždeň bude mať narodeniny, tak mu ich s dcérou pripravíme.


  • mariaklara, 15. februára 2013 o 14:39
    a až teraz som si všimla, že aj cukor je zle napísaný, má byť 20 g namiesto 200. Sorry


  • tatranka, 15. februára 2013 o 16:51
    Takéto niečo-špice,som sa nikdy neodvážila robiť.Je to poctivá práca robená na etapy.Obdivujem tak aj cukrárky s tortami a zákuskami,ktoré treba spracovávať postupne,aby ten efekt bol dokonalý.
    Chválim dcérku Klárika.Pekný konečný efekt.


  • mariaklara, 16. februára 2013 o 22:49
    Ďakujem za dcéru, Martuška.


  • sarifa, 1. júla 2013 o 22:05
    Ten recept je trosku divne napisany.Ked sa upecie ta hmota tak sa to odstavy? Dava sa cokolada a cera potom dotoho? Mne sa to neda spojit uz som robila dva krat a mam to len cokoladovu hmotu a navrchu len olej...:(


  • sarifa, 1. júla 2013 o 22:06
    chcela som napisat uvari


  • kucierka207, 19. júla 2013 o 23:03
    aj u nás sú špice obľúbené, no môj manžel vždy chcel koláč s čokoládou a rumom, tak ma napadlo dať namiesto likéru rum (tiež vyšľahaný so šľahačku) a od vtedy robím trojaké, klasiku s likérom, rumové a pre deti so samou šľahačkou, len na rozlíšenie si ich značím: na rumové dávam striebornú cukrovú perlu a na šľahačkové mini farebné cukríčky:-)


  • rulik, 31. decembra 2013 o 00:12
    dnes som si pozeral "moja kuchárska kniha" a ten recept tam mám od toho roku 2010, ale ešte som s ním nepohol, možno skúsim na Veľkú noc


  • mariaklara, 1. januára 2014 o 11:01
    @rulik , neoľutuješ, lebo domáce sú domáce...:-)


  • mariaklara, 25. júna 2014 o 23:22
    Piškótky už nemusíte piecť, ja som ich objavila v Lídli a sú výborné, sedia presne na mieru, ušetríte si prácu....:-))))


  • hanah3007, 28. júna 2014 o 21:48
    Ta sojova muka tam musi byt? Nemam doma taku. Mam ju nahradit normalnou alebo radsej nedat do toho nic?


  • mariaklara, 29. júna 2014 o 16:55
    @hanah3007 , neskúšali sme to s dcérou bez soj. múky, musíš si ju zohnať, lebo inak neručím za výsledok...:-)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist