Likérové špice fotorecept

mariaklaraMariaklara, 59 ročná žena, Vráble, 29. decembra 2010 22:26
Ďalšie jej recepty »

Tieto špice som nerobila ja, robila ich moja dcéra. Sú výborné. Z tejto dávky ich je 32 - 34 kusov. Vždy sme túžili vedieť, ako sa likérové špice robia nakoniec ich už aj my vieme robiť.

10
porcií
90 min
príprava
10 min
na 150 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si pripravíme piškóty. Bielky ušľaháme s 2/3 cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s 1/3 cukru do tuhej peny a pridáme trocha múky.Zľahka spolu zmiešame tuhý sneh z bielkov a žĺtkovú hmotu a pridáme zvyšnú múku so zlatým klasom.Pomocou vrecka striekame na papier buflery a pečieme pri 180 stup (alebo 140 - 160) podľa toho, ako silno vám rúra pečie.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Deň vopred si uvaríme krém. Z vody, Solamylu, sójovej múky a cukru uvaríme hustú kašu. Pridáme polámanú čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme Ceru nakrájanú na kúsky. Miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa. Tento krém si môžeme urobiť aj ráno, nechať dobre vychladnúť a poobede môžeme pokračovať.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piškóty si potrieme čokoládou, aby likér nerozmočil piškóty. Na piškóty striekame krém pomocou špeciálnej likérovej špičky. Nenaplnené špice dáme stuhnúť do mrazničky.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplníme likérom ( ten vyšľaháme so šľahačkou v prášku) - nie celkom doplna a vrch špicu uzavrieme krémom - striekame ozdobnou špičkou. Znovu necháme stuhnúť.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Namáčame do čokolády. Rozpustenú čokoládu nalejeme do vyššieho pohára, aby nám tam vošli celé špice. Stuhnuté chytíme za piškótu, otočíme a namočíme. Necháme stuhnúť a hotovo.

    Likérové špice (fotorecept) - obrázok 5
ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist