Likérový zákusok

Likérové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Víkendový zákusok z vaječného likéru.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia, cukor a horúcu vodu som vymiešala do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a v malých dávkach som preosievala do cesta.
  3. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila. Pieklo sa 10 min. pokiaľ sa pieklo prvé cesto pripravila som si cesto aj na ďalšie. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
  4. Kým sa korpusy chladili, pripravila som si krém. Do rajnice som dala vajcový likér a šľahačku. Rozmiešala som v nich smotanové pudingové prášky.
  5. Uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Želatínu za studena som zmiešala s 100 ml teplej vody. Postupne som do nej vmiešavala mixérom po lyžici vychladnutý puding.
  6. Vymiešaný krém som rozdelila na 2 časti.
  7. Na podnos som uložila prvý kakaový korpus. Natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom.
  8. Keď lekvár stuhol, natrela som naň polovicu z prvej polovice krému.
  9. Instantnú kávu som zaliala horúcou vodou. Pridala som k nej 1 PL likéru a v tomto som namáčala piškóty.
  10. Na krém som ukladala namočené piškóty.
  11. Na piškóty som natrela druhú polovicu prvej polovice krému.
  12. Položila som druhý korpus a tiež som ho natrela horúcim lekvárom.
  13. Na lekvár som natrela druhú polovicu krému. Položila som tretí korpus. Prikryla som ho papierom, položila krájaciu dosku a zaťažila na noc 3 kg múky.
  14. Druhý deň som urobila z bielej čokolády polevu. Poliala som vrch a dala stuhnúť.
  15. Rezy som nakrájala a ozdobila vrch parížskou šľahačkou. Prajem vám dobrú chuť.