Likér z jahôd a mäty priepornej

eldina - fotkaeldina, 12. mája 2012
Likér z jahôd a mäty priepornej
Foto: eldina

na výsledný efekt sa trochu dlhšie čaká,ale stojí to za to...:)

Suroviny

500 g
1 l
3-5  vetvičiek
4 dcl




Postup

  1. 1

    Jahody umyť,očistiť ,dať do veľkej zaváraninovej fľaše/najväčšej/,pridať mätu a pálenku.-----------Fľašu zatvoriť a nechať v tmavej miestnosti 3 týždne.---------

  2. 2

    Po 3 týždňoch scediť a vmiešať med,nechať stáť ešte 4 týždne,medzitým pár x potriasť./okoštujte,či je vám dosť sladký,ak nie,dodať bud med alebo aj cukor,podľa chuti/

  3. 3

    na zdravie..:)-------môžte použiť aj vodku a namiesto medu,hnedý cukor...

Diskusia k receptu

mariellia
Môže to byť veľmi chutný likér. Pridávam si ho do kuchárskej knihy.
mariellia
Ešte ma napadlo, či by nebolo dobré jahody a mätu rozdrviť, aby do vodky prenikla viac aróma, veď aj tak to scedím ;o)
nonna
@mariellia , trochu sa zamontujem sem, čím dlhšie sa nechá ovocie takto extrahovať, tým lepšie. Ja som probovala kadečo, rôzne druhy, rôzne mixy a nechala som vyluhovať aj 9 mesiacov.
elekra
Musí byť úžasný..... Jahody mám veľmi rada.
isabel1
Robila som z višni aj z černíc.Boli super,tohto roku vyskúšam z jahôd.Vdaka za recept,dobrý nápad.
eldina
@mariellia urob aj tak...a potom,ked to aj tak scedíš-tak zjedz,ale bacha,to budú silné"bowle"...:)))
orchidea
ukladám si recept...keď budú jahôdky tak vyskúšam, páči sa mi....
mariellia
eldina, vylúdila si mi úsmev, hneď som si spomenula na bowle v plechovke z 80tých rokov. Ej veru ja to ovocie veru drviť nebudem ale fajne bowle budú ;o)))
eldina
@mariellia ved aj ja....aj ja som s nimi prežívala "lacnú" chlastačku v čase dospievania...))
akeber
fíííha no tak toto určite vyskúšam :-) ja mám vo zvyku počas celého roka ako čo zreje postupne hádzať do fľaši s pálenkou (moruše, ríbezle , višne,jahody, maliny. černice n) no všetko čo prejde cez otvor :-))bobuľoviny a potom pridám cukor rozmiešam a až sa pustí tak aj ja sa pustím :-)) ale zväčša ho rozdám kamoškám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia