LIGNE - KALAMARE na žaru-grile
Autor receptu: jerica
@jerica dostala som od syna kalamare , vie že mám rada ryby ale aj morské potvory,povedal "mami sprav si ,viem že to máš rada"bola to porcia presne pre mňa. Viem že to je oblúbené jedlo ako aj u syna ale aj našich priateľov z Chorvatska.U syna sú ryby v jedálničku pravidelne dva razy do týždňa ,čo ja nemôžem povedať , moja polovička má ryby najradšej u "susedov" za to ja zas zbožňujem ryby,okrem pangasa.
1 porcia |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- kalamare - ligne očistené , umyté pripravené dať na panvicu
neudávam množstvo, mala som len na jednu porciu , robila som si len pre seba:-)
- na panvicu nalejeme trochu oleja kde opražíme kalamare,oprážame prikryté (prská to)na najmenšej teplote , málinko podlejem vodou cc.1polievková lyžica , keď sa voda vyparí vidím že sú opražené , majú zlatistú farbu, kalamáre vyberiem na pripravený tanier so zemiakmi a servírujem , kto má rád korenisté môže si dokoreniť čiernym korením .
Čas neudávam , riadim sa okom , mali by byť jemne zlatisté. mala som ich mekulinké a s tým šalátom , jednoducho výborné.
- na tanier som si rozložila rukolu , poliala balsamico krémom
- príloha varené zemiačky s kmínom
- opražené kalamáre som dala na zemiačky , pokvapkala macerátom , olivový olej s rozotretým cesnakom na soli ,
- pridala som si aj cviklový šalátik z receptu od @danielkas , musím uznať , mala som výborný obedík , hlavne za dvadsať minút hotový:-)