LIGNE - KALAMARE na žaru-grile

Autor receptu: jerica

@jerica dostala som od syna kalamare , vie že mám rada ryby ale aj morské potvory,povedal "mami sprav si ,viem že to máš rada"bola to porcia presne pre mňa. Viem že to je oblúbené jedlo ako aj u syna ale aj našich priateľov z Chorvatska.U syna sú ryby v jedálničku pravidelne dva razy do týždňa ,čo ja nemôžem povedať , moja polovička má ryby najradšej u "susedov" za to ja zas zbožňujem ryby,okrem pangasa.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. kalamare - ligne očistené , umyté pripravené dať na panvicu neudávam množstvo, mala som len na jednu porciu , robila som si len pre seba:-)
  2. na panvicu nalejeme trochu oleja kde opražíme kalamare,oprážame prikryté (prská to)na najmenšej teplote , málinko podlejem vodou cc.1polievková lyžica , keď sa voda vyparí vidím že sú opražené , majú zlatistú farbu, kalamáre vyberiem na pripravený tanier so zemiakmi a servírujem , kto má rád korenisté môže si dokoreniť čiernym korením . Čas neudávam , riadim sa okom , mali by byť jemne zlatisté. mala som ich mekulinké a s tým šalátom , jednoducho výborné.
  3. na tanier som si rozložila rukolu , poliala balsamico krémom
  4. príloha varené zemiačky s kmínom
  5. opražené kalamáre som dala na zemiačky , pokvapkala macerátom , olivový olej s rozotretým cesnakom na soli ,
  6. pridala som si aj cviklový šalátik z receptu od @danielkas , musím uznať , mala som výborný obedík , hlavne za dvadsať minút hotový:-)