Tvarohové lievance

Lievance z tvarohu a obilninových vločiek (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Mám rada lievance pre ich nenáročnú prípravu a v neposlednom rade aj pre chuť. Je ich nespočetne veľa druhov. Najčastejšie robievam jablkové s ovsenými vločkami. Pár krát som robila aj z kysnutého cesta, ale mám radšej rýchlu prípravu, preto som vyskúšala nový recept. Je variabilný. V pôvodnom recepte sú ovsené vločky, ja som použila špaldové. Namiesto vody sa môže pridať mlieko, jogurt alebo smotana. A tvaroh jemný, alebo mierne hrudkovitý.

10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka s tvarohom som si vymiešala metličkou, pridala som vodu a najemno namleté špaldové vločky s práškom do pečiva. Vymiešala som polotekuté cesto. Na dve rozohriate panvice (plameň mám na polovičnej teplote) som si dala lyžicou cesto, položila som obe panvice na zdroj tepla a minútu som opiekla z jednej strany.
  2. Lievance som po jednom opatrne obracačkou pootáčala, dala na zdroj tepla a znova 1 minútu som opiekla.
  3. Z tejto dávky mi vyšlo 33 ks lievancov. Vľavo sú otočené stranou pečenou najskôr, na druhom tanieri opačnou stranou. Nakoľko do cesta nejde cukor je na jedákoch, či si lievance posypú cukrom, polejú medom alebo iným sladidlom. Ja som si ich dala len s ovocným jogurtom.