Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009
Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
300 ml
1 ks
20 g
1 vrecúško
 štipka
200 g
120 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvások z asi polovice mlieka, droždia a trošky cukru. Mlieko zohrejeme asi na 35 °C a nadrobíme doň droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť. Mlieko nesmie byť veľmi horúce, aby sme nezabili baktérie v droždí.

  2. 2

    Vajce rozmiešame s cukrom, pridáme múku, kvások, soľ a prípadne ešte mlieko a necháme chvíľku vykysnúť. Cesto by malo byť husté, ale tekuté.

  3. 3

    Jednotlivé lievance opekáme na vymastenej panvičke z oboch strán tak, aby boli zlatisté. Pečené lievance potrieme lekvárom, pridáme trochu smotany a prípadne ozdobíme šľahačkou.

Diskusia k receptu

Vymazať
ditus
moje prve lievance v zivote a podarili sa:) najprv som mala cesto trochu hrudkave ale dako sa to vyklulo a hotova mnamka. pridala som aj 2 stipky skoricoveho cukru. dakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia