Lievance bez kysnutia

sonal - fotkasonal, 28. októbra 2009
Lievance bez kysnutia
Foto: sonal

tieto liavance su dobre preto,lebo sa do nich nedava drozdie,takze nemusite cakat na vykysnutie

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
1 ks
200  g
 PL
 štipka
2 ks




Postup

  1. 1

    do misy dáme kefír/acidko,kyslé mlieko,zákys/ čokolvek z týchto výrobkov,pridame cukor,sol,celé vajcia prášok do pečiva cukor a vyšľaháme.

  2. 2

    postupne pridávame múku, aby bolo cesto dostatočne husté.

  3. 3

    smažíme lievance, plníme tvarohom, ovocím,džemom.Navrch môžeme ozdobiť šľahačkou.Kto nemá rád sladké, môže si urobiť lievance slané. Do cesta som pridala na kúsky pokrajanú cukinu, alebo mladú cibulku. Lievance som ozdobila kyslou smotankou s cesnakom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sonal
dakujem,dufam,ze vam budu chutit aj ine moje recepty,napriklad vysmazany syr tofu v horcicovej omacke..skuste.. sona
marianne69
.... lievance vyskusam urcite,(KK)doma sa zavdacim,tvaroh,kysnut nemusi,vyborna rychlovka...inak velmi sympaticky profil:-)
sonal
dakujem za pochvalu...kazdeho potesi...si fajn..
sonal
a este, taketo robim aj slane, do cesta pridam nakrajanu mladu cibulku a na vrch kyslu smotanku s cesnakom...
marianne69
...tak tie slane budu pre mna,ja mam radsej na slano a zvysok familie na sladko...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia