Lievance bez droždia
Autor receptu: lubos
Možno je tu takýchto receptov viac, ale tento som sem pridal, pretože ho mám overený a je mimoriadne obľúbený v celej našej rodine. K jeho zaradeniu ma inšpirovali dnešné úspešné raňajky.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku zmiešame s práškom do pečiva, štipkou soli a polievkovou lyžicou cukru. Potom pridáme dva žĺtky a zmiešame ručným šlahačom. Prilejeme vlažné mlieko (izbová teplota) a dôkladne prešľaháme ručným šľahačom.
- Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do zmesi. Necháme 5 - 7 minút stáť.
- Na panvici rozhrejeme tuk a naberačkou lejeme potrebné množstvo cesta, podľa toho ako chceme mať lievance veľké. Pozor, robia sa rýchlo, tak aby neprihoreli :-)
Hotové lievance spojíme ovocným džemom, posypeme práškovým cukrom a podávame. Ale to už nech si urobí každý podľa svojej chuti :-)