Tento recept som našla náhodne a musím povedať, že lepšie som nejedla :) ... A trošku vylepšenia nikdy neuškodí :)

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
125 g
3 PL
2 ks
1 PL
3 PL (roztopené)
3 ČL
trocha
 štamperlík




Postup

  1. 1

    Zmiešame si mlieko, žĺtky, roztopené maslo a citrónovú kôru spolu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a nakoniec pridáme aj rum. Poriadne vymiešame. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Opäť poriadne premiešame. Z bielkov vymiešame tuhý sneh a primiešame k zmesi :-) Pečieme na panvici na minimálnom ohni a otáčame keď sa tvoria bublinky .Ja nemám tú štvorkovú na lievance tak len na panvici. Od oka som liala a celkom mi vychádzali rovnaké aj šírkou aj hrúbkou.

    Lievance  - obrázok 1
  2. 2

    Ja som si navrch dala marhuľový džem :-) ale samozrejme každý si dáva podľa chuti. Lievance môžete jesť či už na raňajky obed alebo aj večeru alebo proste len tak :-) DOBRÚ CHUŤ.

Diskusia k receptu

marienka44
Ja som doteraz poznala lievance (po bystricky talkne) len s kvasnicami.:-)
Este nikdy som nerobila s kyp. práškom, asi vyskúšam.
evanaaa
Lievance nemusia byť len kváskové, mne chutia aj takéto, tiež ich takto robievam, ak sa použije PDP, a dajú sa zvlášť žĺtky a sneh z bielkov, sú kypré tak ako aj tie kysnuté, a možno aj ľahšie na trávenie, lebo sú bez kvasníc. A môže sa do nich dať napr. škorica, alebo strúhané jablká, alebo čučoriedky, získame rôzne chute.
mitzy
Sú naozaj dobré. Robila som už 2x podľa tohto receptu. Raz s droždím, raz s kypriacim práškom. Chutia aj malej dcérke a chutili aj mužovej mamine ;)
mitzy
Dnes u nás opäť. Veľmi mi vyhovuje pomer múky a mlieka. Dnes som 30g múky nahradila mletými lieskovcami a postrúhala som do cesta jedno jabĺčko. Mala som doma jedno vajce, miesto dvoch. A ešte som zabudla napísať minule, že ja dávam 2 PL trstinového cukru a vanilkový už nie, ani rum nedávam. Zato je to výborný recept, ktorý sa dá urobiť vždy s nejakou zmenou.
ivan14
Já bych si dal i s rumem, ale ona je to těkavá kapalina, strašně rychle se vypařuje, a na vaření pak nezbývá...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia