Lieskovo-oriešková nutella

mihoo9 - fotkamihoo9, 1. októbra 2011
Lieskovo-oriešková nutella
Foto: mihoo9

Tento recept mi povedal môj kamarát. Je veľmi jednoduchý a neporovnateľne lepší, než nutelly vyrábané z ovocia a ovocných džemov a aspoň viete, čo Zobraziť celý popisTento recept mi povedal môj kamarát. Je veľmi jednoduchý a neporovnateľne lepší, než nutelly vyrábané z ovocia a ovocných džemov a aspoň viete, čo sa v tom nachádza.

45 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

1 šálka lúpané
1 konzerva
200 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Lieskové oriešky olúpeme, zbavíme hnedých šupiek, rozložíme na plech, vložíme do predhriatej rúry na 150° C a 15 minút nasucho pečieme. Občas premiešame. Potom ich vytiahneme a necháme ochladnúť.

    Lieskovo-oriešková nutella - obrázok 1
  2. 2

    Ochladnuté oriešky pomelieme najemno mlynčekom na kávu alebo mixérom.

    Lieskovo-oriešková nutella - obrázok 2
  3. 3

    Nad parov (hrniec v hrnci) roztopíme horkú čokoládu. Ak máme radi viac kakaa, možeme do roztopenej čokolády pridať kakao v prášku, pri 50% čokoláde to nebolo treba.

    Lieskovo-oriešková nutella - obrázok 3
  4. 4

    Do čokolády pomaly pridáme pomleté oriešky, 3 lyžice medu a konzervu Salka (stále nad parou). V prípade, že vzniknú hrudky z orieškov, použijeme kuchynský mixér. Ak sa Vám hmota bude zdať príliž tuhá, pridajte trošku vlažného mlieka.

    Lieskovo-oriešková nutella - obrázok 4
  5. 5

    Hotovú hmotu necháme vychladnúť a naplníme ňou pripravené poháre (suroviny vystačia na 1 a 3/4 horčicového pohára). Nutellou si môžete skracovať dlhé zimné večery pri televízii. Dobrú chuť.

    Lieskovo-oriešková nutella - obrázok 5

Diskusia k receptu

zirafninka1
toto je vyborny recept. presne taku robievam. mlyncek na kavu nemam, tak mixujem lieskovce mixerom az na krem. a naozaj je bezkonkurencne najlepsia
mihoo9
zirafninka1: tym mlyncekom na kavu som myslel mixer, ktory mixuje kavu :D
megginr
vaaau, to je super :) skoda, ze to nema uvodny obrazok, recept som si vsimla az teraz :) KK
domci4
škoda, aj ja som si ho všimla až teraz, uplne super, mňamky
2010
Taky ujo cukrar zil v Taliansku volal sa Ferrero, po vojne nebolo cacao plus bolo drahe , tak pomlel lieskovce atd...takze naozajstna Nutella sa robi z lieskovcov a nie ako na Slovensku pletu meno a davaju ovocie.
Super recept.
sovka62
Doteraz ma nezlákala žiadna náhrada Nutelly, ai tie rôzne priemyselné napodobeniny, ani ovocná. Ale nad tou tvojou rozmýšľam, láka ma vyskúšať, len ten záver receptu ma desí. Nutella k televízii? A po zime vymeniť šatník......
babidka
@sovka62 :-))) No , jeden cas som doslova "ficala" na cokoladovej Nuttele a mala som ju rano , na desiatu , na veceru , druhu veceru ....:-) Uz si davam pozor ...Ta tvoja musi byt dobraaa,mnam:-) Mozno si ju este dnes urobim:-)
Len jedna pripomienka /mozno to aj robis , ale v recepte to nie je / tie oprazene oriesky treba osupat , ta opecene supka nema bohvieaku chut .Staci oriesky zabalit do kuchynskej papierovej utierky , trosku ich v tej utierke rukami pomiagat a supky opadnu same . Potom oriesky vybrat a mixovat .
evanaaa
Vypadá dobre, niekde som už podobný recept videla, aj by som skúsila, len keby sa dal premeniť na dia verziu, musím porozmýšľať.
Mihoo9, už kúpené mleté lieskovce by sa nedali použiť?
mihoo9
Tak urcite sa daju pouzit, ale ked uz chcete pouzit kupovat orechy, tak cele a pomliet si ich az doma. Ja som pouzil domace lieskovce, co rastu okolo domu a taktiez med je domaci. Uz moc nedoverujem pomletym veciam. Napriklad, ked do pomletych orechov zamiesate struhanku, tak to clovek ani nespozna. A o mletom mäse radsej ani nebudem hovorit...
mihoo9
musi, nemusi, ja neviem, treba vyskusat bez neho, ja som ho tam zatial vzdy daval ked som to robil :DD
camembert
na nejakom food processore sa tie opražené lieskovce dajú rozmixovať úplne na tekuto, odporúčam
finczi
Ďakujem za recept. Dnes som ju urobila, kúpila som mleté lieskovce. Med som vynechala, mala som obavy,či to nebude presladené, keď tam je aj to salko...Ráno na vianočke bude chutiť skvele.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia