Lieskovcové srdiečka

izabella929 - fotkaizabella929, 19. decembra 2011

Lieskové oriešky majú výnimočnú chuť, preto som sa rozhodla upiecť vianočné pečivo.Srdiečka s orieškami sú vynikajúce..

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
2 ks
1 balík
300 g
80 g
50 g nasekané a opražené
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Múku, maslo,cukor, vanilku, žltka a pomleté lieskové oriešky všetko som zmiesila. Z cesta som vykrajovala srdiečka.Trúbu som rozogrial na 180st. Hotové srdiečka som uložila na plech vystlaný pečiacou foliou.Srdiečka som potrela roztopeným medom ,aby sa mi posekané oriešky prilepili . Piekla som ich 15-20 min. Hotové som posypala práškovým cukrom.Na obrázku sú oriešky pred čistením..

    Lieskovcové srdiečka - obrázok 1
  2. 2

    Načistené oriešky. Jednu časť zomleť do cesta a časť som rozdrvila zabalené do utierky kladivom..

    Lieskovcové srdiečka - obrázok 2

Diskusia k receptu

matata1
@Izabella929 minule som omrkla Tvoje fotoalbumy, a bez mučenia priznávam, že som tíško závidela, akú prekrásnu máš záhradu. A keď som videla tú úrodu lieskovcov, hneď som si predstavila tú kopu úžasného pečiva s nimi. Vlašské orechy sú výborné, ale lieskovce sú do pečivka neprekonateľné, aj mandle sa môžu schovať. Jeden rok, keď som bola decko, ocko doniesol plný veľký papierový sáčok lieskovcov. Na Vianoce sme z nich urobili medvedie labky, a doteraz cítim tú chuť na jazyku. Len škoda, že v obchode nevedia, čo za ne pýtať, tak sú drahé. Človek si dovolí kúpiť tak na ozdobenie.
marianne69
...mozu byt vyborne,ukladam,uz teraz neupeciem,mam uz dost,vyskusam urcite neskor,orechove lubime,ale na tu zahradu by som mrkla aj ja,take chvalospevy o nej pocut:-)
elisticka
Izabelka veru lieskove oriesky su vynikajuce .. ja som asi prvy krat jedla s nimi posypane domace slize u kamosky v Tatrach a veru tvoje srdiecka si ulozim a vyskusam:-))
ola111
Dlho som ani ja nevidela nevylúpané lieskovce,kupujem už len vylúpané,dokonca sú dostať aj mleté,srdiečka môžu byť vynikajúce:-)
sneica
kolaciky urcite chutne a tie oriesky tak tie su zavideniahodne...:)
izabella929
matata...díky, že si navštívila aj moju záhradu.-))) je úžasná a mám z nejej nekonečnú radosť...ísť ráno bosá po rose do záhrady, keˇje to všetko obrodené kadečím, nuž paša pre oči...nádhera, keď mi zakvitne ovocný sad, prejsť sa ráno pomedzi tú úžasnú vôňu, pohladiť stromy, pochválim ich, ako sa usilovali a okrásneli ako nevesta...to je niečo pre dušu človeka balzam, ktorý sa nedá nahradiť ničím na svete...no a moje lieskové stromy, nemajú chybu,,,je ich 9 ale ovisnuté úrodou...už len to je pastva pre oči a tá chuť,,,nuž ťažko popísať...posadím sa pod altánok, donesiem si za hrsť orieškov aluskám..najlepšie mi chutia, keď začínajú dozrievať, tak ako vlašské..no papanica.-)))
izabella929
sneica...koláčiky sú obyčajné maslové cesto , ale tá chuť lieskovcov, to je parááda.-)
izabella929
marianne69, zadaj si do googla: Izabella929 a otvoríš si moje fotoalbumy záhrady...) mám tam moje ruže, vo všetkých farbách...moje jazierko, nuž kuk a uvidíš.-)))
izabella929
ola111, preto som sem nafotila, aby ste videli, aké sú krásne veľké....pred tromi rokmi dom mala neskutočnú úrodu...už načistených bez škrupiny sme mali 5 pohárov 5 litrových...bola s tým robota, lebo to nestačí vyluskať...na pekáčoch sa to suší viac ako mesiac, aby riadne vyschli a nedali sa do n ich chrobáky...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia