Lieskovcová torta so šľahačkou fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 30. marca 2012
10 minút
na 220 °C

Suroviny

75 g
3 ks celé
80 g
10 g
1 KL
2 KL vlažná
z 1/2  citróna
krém:
200 ml
30 g
100 g
150 g (margarín)
2 PL
50 g opražené a zomleté
250 ml
 na dozdobenie
 na dozdobenie
1 ks




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtka od bielkov, citrón umyjeme, polovicu kory nastrúhame. Vyšľaháme bielky so štipkou soli, keď sú bielky tuhé, pridáme kryštálový cukor a došľaháme dotuha a do hladka. Žĺtky vymiešame s vodou a vanilkovým cukrom , prilejeme do snehu. Kypriaci prášok vmiešame do múky a pomaly primiešame do ušľahanej hmoty. Nakoniec primiešame nastrúhanú a očistenú citronovú koru. Do vymazanej formy maslom, nalejeme piškótovú hmotu.

    Lieskovcová torta so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Piškót upečieme vo vyhriatej rúre na 220°C / 10minút.

    Lieskovcová torta so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na krém si uvaríme puding, necháme vychladnúť v celofáne, aby nechytil korku. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom, vmiešame vychladnuté opražené lieskovce a pridáme šťavu z citróna. (zabudla som fotiť postup, tak je to len tak zjednodušené). Krém navrstvíme na piškótový korpus.

    Lieskovcová torta so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a pridáme na vrch torty.

    Lieskovcová torta so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dozdobíme čokoládou a opraženými lieskovcami.

    Lieskovcová torta so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
krasne dielo, si sikovna, ja take kremove nemam rada, ale chvalim aj tak, lebo je fakt pekna na pohlad, vyhrala si sa s nou a isto si niekto pochutil
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Nie je to náhodou jadranská torta?
valeri
Krááááásna, aj tá zdobená čokoláda - to je tiež tvojedielo?
tinca
tak to je umelecké dielo, zaujal ma tiež ten krém môže byť chutný
sladkacokolada
Ďakujem , že sa Vám tortička páči, naozaj je to celé moje dielo, ale zas to nieje až také náročné. Tortička bola naozaj veľmi dobrá , môžem len doporučiť.
betka11
pekná tortička, vyskúšam pridať citron robím podobnú plnku, len tie opečené lieskovce dávam hneď po uvarení do horúcej kaše
sonulienka
je to ako jadranská torta ale tam nejde citrón máš ju naozaj krásnu a ako si robila tú čokoládovú ozdobu ak smiem vedieť a nie je to Tvoje tajomstvo
sladkacokolada
@sonulienka nie je to moje tajomstvo, je to fólia, ktorá sa dá kúpiť v cukrárskych potrebách, na ktorej sú rôzne vzory, ja som mala s vločkami Na tú foliu nanesieš čokoládu a po stuhnutí ju stiahneš z fólie a ten vzor sa odtlačí na čokoládu, povykrajuješ, alebo pokrájaš na rôzne ozdoby. Všetkým ďakujem za komentáre , aj za nahliadnutie:).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia