Liaty perník

Autor receptu: redakcia

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Oddelíme si žĺtka od bielkov. Polovicu cukru vymiešame so žĺtkami do peny. Pridáme olej a premiešame. Pridáme mlieko a opäť premiešame. Bielka šľaháme metličkou a postupne pridávame zvyšný práškový cukor. Žĺtkovú zmes vylejeme do bielkového snehu a opatrne zamiešame. Pridáme marmeládu, prášok do pečiva, 1 a ½ PL perníkového korenia, kakao, a múku a všetko spolu dôkladne premiešame.
  2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 40 minút. Medzitým si pripravíme polevu na koláč. Šťavu z dvoch citrónov vyšľaháme s práškovým cukrom. Na upečený koláč vylejeme a rovnomerne rozotrieme pripravenú polevu.
  3. Pomocou vrecka z papiera na pečenie zdobíme povrch koláča rozpustenou čokoládou. Špáradlom potom môžeme vytvárať na povrchu polevy rôzne ozdobné tvary.