Letné lečo fotorecept

nevenincskiralyfi - bez fotkynevenincskiralyfi, 4. septembra 2015

Veľmi ľahké a rýchle letné jedlo. Jednoduchá príprava. Množstvo surovín môžete meniť podľa vlastnej chuti, či množstva porcií.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5 - 7 ks
7 - 10 ks
5 - 6 ks
podľa chuti
podľa chuti
štipka
na usmaženie cibuľe




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na dlhé pásiky (nekockujeme). Usmažíme na oleji.

    Letné lečo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa cibuľa smaží, nakrájame papriku na prúžky a navrstvíme na cibuľu. NEMIEŠAME! Pridáme soľ, provensálske bylinky, muškátový orech podľa chuti. Nepridávame vodu, suroviny pustia vlastnú šťavu. Prikryjeme. Počkáme, kým paprika zmäkne.

    Letné lečo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pre docielenie sýtejšieho pokrmu môžeme na papriku pridať syr, šunku, klobásku - v podstate hocičo :)

    Letné lečo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz máme dosť času, aby sme nakrájali paradajky, ktorými posypeme povrch paprík. NEMIEŠAME! Prikryjeme. Nepotrebujeme už pridávať koreniny, lebo sme to urobili v bode 2. Ani v tomto kroku nie je potrebné pridať vodu, paradajky majú dostatok šťavy. Avšak, ak máme príliš veľa tekutiny, je potrebné odkryť paradajky, aby šťava sa odparila, lečo tak bude chutiť lepšie.

    Letné lečo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď už máme paradajky podľa našich predstáv - mäkké, uvarené, pridáme vajíčka, ktorými pokryjeme povrch leča. Množstvo nie je stanovené, mení sa podľa počtu osôb, množstva leča. Prikryjeme a dusíme ešte chvíľku, kým sú vajíčka hotové. Dobrú chuť!

    Letné lečo (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariamka
to je jaky direktivny postup!! :) ale celkom sa stotoznujem,, niet nad letne leco :)
kimlo
Lečo milujem, aj tento postup sa mi paci, vyskúšam ale s klobásou, ako hovoria Španieli, leco bez klobásy je ako dom bez balkona... :D ... Srandujem... Ale maju take príslovie a tyka sa to niečoho iného, ja ho však pouzivam všade... ;)
evanaaa
No, letné lečo idem aj ja zajtra robiť (využiť posledné letné dni) :) ale asi klasika, s klobáskou alebo s nejakou podobnou údeninou a aj s vajíčkami - ale miešané.(to lečo )
evanaaa
No, letné lečo idem aj ja zajtra robiť (využiť posledné letné dni) :) ale asi klasika, s klobáskou alebo s nejakou podobnou údeninou a aj s vajíčkami - ale miešané.(to lečo )




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia