Letná tvarohová tortička

skatulka - fotkaskatulka, 5. júla 2015
Letná tvarohová tortička
Foto: skatulka

Chuť tvarohu a ríbezle mi pripomína detstvo, keď nám mamina počas leta robila takúto tortu z tvarohu z kozieho mlieka od starkej a domáceho Zobraziť celý popisChuť tvarohu a ríbezle mi pripomína detstvo, keď nám mamina počas leta robila takúto tortu z tvarohu z kozieho mlieka od starkej a domáceho ríbezle. Tento čas som si pripomenula touto chutnou tortičkou v zmenšenej podobe.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

 namrvené
troška
Krém:
250 g
200 ml
2 PL
1 bal.




Postup

  1. 1

    Korpus si pripravíme z rozmrvených piškót, kakaa a trochu šľahačkovej smotany. Lepkavú hmotu utlačíme do formy. Moja mala priemer len asi 15 cm.

    Letná tvarohová tortička - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme si smotanu so stužovačom, a zmiešame s tvarohom a cukrom. Nakoniec zamiesame ríbezle. Možno by bolo vhodné pridať aj trochu práškovej želatíny, ak chceme aby lepšie držala tvár.

  3. 3

    Navrstvíme do formy a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny. Podávame a spomíname na detské časy. :)

    Letná tvarohová tortička - obrázok 3

Diskusia k receptu

bembo
100 bodov@Skatulka .najprv ma zaujal obrázok,potom to čo bolo napísané pred prípravou receptu,potom samotný recept,ktorý je už v KK,a v blízkej dobe ho už aj robím.mne to totiž to pripomína tiež detstvo(obdobie za Novotného éry 1957-1968)moja starká v Pliešovciach robievala tiež fantastický kozí syr.ale to sa písal rok 1968,keď som mal 14 rokov,moja staršia sestra mala návštevu zo vtedy západného nemecka dvoch šamstrov,z ktorými navštívili na Veľkú Noc aj našu starkú.keď sa starká spýtala čo budú jesť sestra povedala ,že voľačo takô slovenskô.no a starká doniesla čerstvý kozí syr,ktorý položila na tanier ,rozkrájala,a ponúkla tým dvom.keď tento syr ochutnali,hneď sa opýtali "was is das?das schmeckt sehr gut."a moja sestra povedala,"komen sie mit mir."a odviedla ich do konici,kde v kúte za malou ohrádkou trčali rohe dvoch kôz.okamžite padla otázka od Rolfa "das war ziege käse"a ségra odpovedala,"ja naturlich"Rolf hneď na to odpovedal."wir haben in detschland auch ziege käse,aber unsere hat schoner pack,aber diese slowakisch schmackt besser wie unsere deutsch ziege käse".no a ten kozí syr tí dvaja spucovali len tak zaprášilo.takže sme si urobili pravý obraz o slovensku,nie tak ako ho opisovali vtedy západné propagandy.nemčúri boli nadšení z návštevy vtedajšieho československa,a hlavne boli nadšení z obyčajných jedál našej starkej.pre tých čo nevedia po nemecky:pýtali sa čo je to?to chutí veľmi dobre.poďte so mnou.to bol kozí syr?áno prirodzene.my máme v nemecku tiež kozí syr.ale náš má krajší obal,ale tento chutí lepšie,ako náš nemecký kozí syr.týmto príspevkom som chcelpovedať najmä,vážme si jedál našich starých mám,veľa krát chutia lepšie,ako tie s exotickými názvami.pekný deň @Skatulka
bembo
ešte som zabudol povedať,že v záhrade boli aj ríbezle.ktorých som sa nevedel dojesť
skatulka
@bembo milá a úsmevná príhoda z tvojho detstva. Som rada že tí ju pripomenul práve môj recept. Je super ako nás aj niektoré chute alebo vône vedia vrátiť do detstva. :)
babkamt
táto tortička je vhodná do týchto horúčav. Netreba ani rúru zapínať a predsa sa na stole objaví chutná maškrta, kk.
denyany
Vyzerá to výborne. Donedávna som kozí tvaroh nepoznala. Ale už asi rok ho považujem za delikatesu a včera som jedla koláčik s náplňou z kozieho tvarohu a naozaj som chutnejší tvaroháč nejedla!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia