Letná paradajková polievka (aj pre detičky a bezzubých)

hubata - fotkahubata, 17. júla 2011

Hurááá - paradajky sa tohto roku vydarili, tak až nebudete vedieť čo s nimi urobte si túto polievočku na horúce letné dni. Pre detičky Zobraziť celý popisHurááá - paradajky sa tohto roku vydarili, tak až nebudete vedieť čo s nimi urobte si túto polievočku na horúce letné dni. Pre detičky ju samozrejme urobíme bez feferónky.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
20-30 dkg
1 malá lyžička čerstvé ktoré máme najradšej
2 malé
 podľa chuti
 (kúsok feferónky kto môže)




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájame na malé kocky a uvaríme v malom množstve osolenej vody. Paradajky rozmixujeme a precedíme cez husté sito, aby sme ich zbavili zrniek a šúp. Prilejeme k zemiakom. Polievku prisladíme, pomrvíme do nej hrudkovitý tvaroh, pimiešame bylinky a pridáme pár kvapiek olivového oleja.

  2. 2

    Bylinka napríklad: (napr. majoránka, kôpor, bazalka,zelená c buľka, zelená vňať cesnaku, žerucha - použite buď jeden druh, alebo skombinujte)

Diskusia k receptu

sailero
paradajkovu s tvarohom sme este nemali= URCITE JE VYBORNA. moja mama robievala bez zemiakov a na vrch davala postruhany syr a k tomu malicke trojuholnikove langose.
hubata
@sailero - aké sú to maličké trojuholníkové langoše? Cesto ako na normálne veľké langoše, len sú malé v tvare trojuholníka? Inak paradajkovú môžem v každej podobe, len mávam z toho kyselinu.
izabella929
hubata:-))posielam ti krásny úsmev.-)))na záhorí v Jablonove, býval môj brat, bol vojak z povolania...chodila som tam často na návštevu..teraz býba v BA...veľa som sa smiala, lebo mnohým slovám som nerozumela...ale krásne nárečie.-)
))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia