Restované kuracie prsia

Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou

Autor receptu: siuuu

Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných rokoch som si obľúbila kombináciu mäsa a ovocia a zisťujem, že ak sú vhodne zvolené, tak k sebe náramne pasujú a aj obyčajné jednoduché jedlo pozdvihnú o úroveň vyššie. To bol aj prípad tohto jedla - mala som kúpené krásne, veľké tmavé čerešne a tak mi napadlo, že omáčka z nich by mohla pasovať k mäsku na prírodno a batátovej kaši - a veruže hej, bolo to výborné.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Batát ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kusy a dáme variť do osolenej vody. Varíme do mäkka (cca 10-15 minút podľa veľkosti pokrájaných kúskov). Uvarené scedíme, pridáme maslo, parmezán, soľ a rozmixujeme na hladkú kašu.
  2. Kuracie mäso umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovicu, v prípade potreby môžeme jemne naklepať. Osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji orestujeme z oboch strán.
  3. Čerešne umyjeme, vykôstkujeme, pokrájame na menšie kusy, dáme do menšieho hrnca, podlejeme vodou a varíme. Keď sa voda takmer celá odparí pridáme červené víno, mleté čierne korenie, štipku soli a škorice (ak mám tak pridám aj kvapku levanduľového alebo cviklového sirupu, ale nie je to podmienka). Povaríme a rozmixujeme - buď úplne dohladka alebo priznáme kúsky čerešní.
  4. Keď máme všetko upečené, uvarené a rozmixované - servírujeme. Môžeme dekorovať podľa chuti a vkusu - ja som použila levanduľu a kvet kapucínky, ktoré sú jedlé a vetvičku čerstvého tymianu, ktorý ja milujem. Dobrú chuť.