Restované kuracie prsia
Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou
Autor receptu: siuuu
Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a
suroviny. V posledných rokoch som si obľúbila
kombináciu mäsa a ovocia a zisťujem, že ak sú vhodne zvolené, tak k sebe náramne
pasujú a aj obyčajné jednoduché jedlo pozdvihnú o
úroveň vyššie. To bol aj prípad tohto jedla - mala som kúpené krásne, veľké tmavé
čerešne a tak mi napadlo, že omáčka z nich by mohla
pasovať k mäsku na prírodno a batátovej kaši - a veruže hej, bolo to výborné.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Batát ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kusy a dáme variť do osolenej vody. Varíme do mäkka (cca 10-15 minút podľa veľkosti pokrájaných kúskov). Uvarené scedíme, pridáme maslo, parmezán, soľ a rozmixujeme na hladkú kašu.
- Kuracie mäso umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovicu, v prípade potreby môžeme jemne naklepať. Osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji orestujeme z oboch strán.
- Čerešne umyjeme, vykôstkujeme, pokrájame na menšie kusy, dáme do menšieho hrnca, podlejeme vodou a varíme. Keď sa voda takmer celá odparí pridáme červené víno, mleté čierne korenie, štipku soli a škorice (ak mám tak pridám aj kvapku levanduľového alebo cviklového sirupu, ale nie je to podmienka). Povaríme a rozmixujeme - buď úplne dohladka alebo priznáme kúsky čerešní.
- Keď máme všetko upečené, uvarené a rozmixované - servírujeme. Môžeme dekorovať podľa chuti a vkusu - ja som použila levanduľu a kvet kapucínky, ktoré sú jedlé a vetvičku čerstvého tymianu, ktorý ja milujem. Dobrú chuť.