Letná bublanina

palma - fotkapalma, 23. júla 2015
Letná bublanina
Foto: palma

Komerčný recept <br /> Bublanina je voňavou klasikou slovenského sladkého pečenia. Jednuduchý a univerzálny recept chutí vždy najlepšie s práve sezónným ovocím. Zapojte do pečenia svoju Zobraziť celý popisKomerčný recept <br /> Bublanina je voňavou klasikou slovenského sladkého pečenia. Jednuduchý a univerzálny recept chutí vždy najlepšie s práve sezónným ovocím. Zapojte do pečenia svoju rodinu, alebo si už hotovú dobrotu vychutnajte v pokoji pri šálke kávy.

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
200 g
100 ml výberový
150 ml
3 ks
150 g sezónne
1/2 bal.
 na vymazanie plechu
 na vysypanie plechu




Postup

  1. 1

    Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte plech na bublaninu. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.

  2. 2

    Cesto vylejte na plech a pečte pri 170 °C približne 10 minút a až potom pridajte ovocie. Pečte ďalších 20 minút a potom zvýšte teplotu na 200 °C na posledných približne 15 minút, tak sa aby bublanina upiekla krásne do zlata.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dáva sa olej aj do bublaniny, ale ak by som aj dala, určite nie repkový.
evanaaa
@sashan , prečo sa pýtaš? Ja som dávno nepiekla a ak budem, tak len v dia verzii.....ale ak olej, tak slnečnicový, ten najviac používam, no mám aj iný, ale určite by som nedala olivový, ten má svoju typickú chuť a podľa mňa ( a pre mňa) nie je vhodný do koláčov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia