Mäsové guľky

„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou aj keď je to trochu iné, je to chutné jedlo. Holúbky sú jemné a šťavnaté.

5-6
porcií
30 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Pekinskú kapustu rozoberieme na listy. Hrubú bielu časť odrežeme a odložíme. Zelenú časť jemne nasekáme.
  2. Mleté mäso, uvarenú a vychladnutú ryžu, vajce, jemne nasekanú cibuľu, soľ, čierne mleté korenie, pretlačený cesnak všetko spolu premiešame. Pridáme nakrájanú pekinskú kapustu a premiešame.
  3. Mokrými rukami tvarujeme valcovité holúbky. Zľahka obalíme v múke a poukladáme na vymastený pekáč. Dáme zapiecť do vyhriatej na 200 °C rúry na 15-20 minút.
  4. Omáčka: Jemne nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a chvíľu spolu restujeme. Pridáme nakrájanú hrubú časť z listov pekinskej kapusty. Chvíľu smažíme. Pridáme paradajkový pretlak, kyslú smotanu a zalejeme vriacou vodou. Dochutíme soľou, korením, bobkovým listom a na záver aj pretlačeným cesnakom.
  5. Holúbky vytiahneme z rúry a zalejeme pripravenou omáčkou. Vrátime späť do rúry a zapekáme ešte 35-40 minút.
  6. Holúbky hotové. Dobrú chuť!