Lemon Butter Chicken citrónovo-maslové kura (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Recept som našla na stránke Damp Deliciosus, je to citrónovo - maslové kura.
konkrétne kuracie stehná s údenou paprikou v maslovo - citrónovej smotanovej
omáčke, recept som vyskúšala, je skutočne vynikajúci, preto ho pridávam pre
záujemcov.
uvádzam zdroj:
http://damndelicious.net/2014/12/31/lemon-butter-chicken/
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Kuracie stehno som umyla, osušila, rozdelila v klbe na dve časti, z každej strany osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a posypala údenou mletou červenou paprikou.
- Nastrúhala som citrónovú kôru a Parmigiano Reggiano.
- V panvici som na polovici rozohriateho masla masle opiekla na strednom plameni kuracie stehno z oboch strán asi 2 - 3 minúty, opečené stehná som zatiaľ odložila na tanier,...
- ...znížila som plameň na mierny, pridala som druhú polovicu masla a orestovala som cesnak, kým sa pekne rozvoňal, asi 1 minútu, pridala som nastrúhanú citrónovú kôru a krátko som ju orestovala,...
- ...priliala som domáci kurací vývar, priviedla do varu a za stáleho miešania som odvarila chutný výpek,...
- ...pridala som nastrúhaný parmezán,...
- ...priliala som sladkú smotanu, nesolila som, vývar a parmezán sú slané dosť,...
- ...pridala som tymián, citrónovú šťavu...
- ...a za stáleho miešania som omáčku povarila, kým sa parmezán nerozpustil a omáčku primerane zahustil, v tejto fáze sa pridáva posekaný baby špenát, ja som ho nemala...
- ...kuracie stehno som dala do pekáčika, priliala som omáčku, prikryla som pekáčik alobalom,...
- ...a piekla som v rúre vyhriatej na 180 stupňov C asi 25 minút.
- Podávala som horúce posypané na hrubo pokrájanou petržlenovou vňaťou a ako prílohu som spravila jazmínovú ryžu, pripravila som len jedno kuracie stehno, bolo dosť veľké a pre nás dvoch to bohate stačilo.
- pohľad zblízka: je to neskutočne dobré jedlo, vynikajúcej slano - kyslej chuti s jemnou maslovo-citrónovou smotanovou omáčkou nádherne voňavou po cesnaku, citróne, údenej paprike, použitých korenín, tymiáne a parmezáne, kuracie stehno má do chrumkava vypečenú kožičku a po ňou mäkkučké jemné šťavnaté mäsíčko, ktoré sa priam rozplýva v puse a na jazyku, odporúčam vrelo vyskúšať a ak máte možnosť potom aj s baby špenátom, práve som ho nemala doma, spravila som len dve porcie, ale rozpis som zadala ako je v originálnom recepte, každý si ho môže prečítať a prispôsobiť počtu svojich stravníkov, Dobrú chuť prajem :-)
poviem vám, že je to delikatessa pre gurmánov a fajmšmekrov, prepáčte mi, prosím cudzojazyčné slová - dakujem.
|