Lembas - elfský chlieb
Autor receptu: elementari
Z flimu Pán prsteňov. Jemne sladký. Dobrý pre každú príležitosť.
1 šálka má objem 300 ml.
10 porcií |
30 minút príprava |
12 minút na 220 °C |
Postup
- Rúru zohrejeme na 220 °C.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou.
- Pridáme maslo a zamiešame.
- Pridáme cukor a škoricu.
- Osobitne vymiešame mlieko, vajíčko, smotanu, med a vanilkový cukor a nakoniec všetky ingrediencie zmiešame dokopy. Malo by nám vzniknúť pekné husté cesto.
- Cesto vyvaľkáme a vykrojíme štvorce veľkosti cca 10 x 10 cm.
Na štvorce vyrežeme 2 čiary tvaru x viď. obrázok.
- Štvorce poukladáme na plech a dáme piecť na cca 12 minút, dokiaľ nebudú mať zlatohnedú farbu.