Lekvárové perky fotorecept

luliatkoLuliatko, 28 ročná žena, Prievidza, 25. januára 2012 12:40
Ďalšie jej recepty »

Lekvárové perky (fotorecept)Foto: luliatko

je tu už niekoľko receptov na perky, väčšina však obsahuje aj vajíčko.. u nás sa robievajú perky iba z múky a zemiačikov:) toto cesto používame nielen na sladké maškrty (perky, slivkové "guľky", šúľance), ale aj ako príloha k mäsku na šťave s kapustičkou (knedlíky)..

Suroviny

2,5 kg uvarené v šupke
1 kg
2 KL

Postup prípravy

  1. 1

    Už na začiatku by som chcela objasniť množstvo surovín - perky robievam do mrazu pre prípad núdze:) keď sa s tým už "babrem", nech to má aj nejaký efekt:). Takže uvaríme si zemiaky a po vychladnutí ošúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku.

    Lekvárové perky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..čistá váha týchto zemiakov bola 2,25 kg.. preložíme na dosku a vmiesime múku.. cesto by nemalo byť veľmi lepivé aby sa nám s ním dobre pracovalo.. ja som použila až 1 kg múky..no, musím sa priznať, že z takejto veľkej dávky som ešte nerobila, nejako mi to ušlo:))..dalo mi to aj dosť práce kým som cesto vymiesila :)

    Lekvárové perky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..cesto som rozvaľkala a plnila slivkovým lekvárom..

    Lekvárové perky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..perky spájam vidličkou.. staré, ale dobré:)

    Lekvárové perky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..a tóľkoto ich vyšlo..

    Lekvárové perky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..väčšina išla do mrazu..ja si ich najprv takto poukladám aby sa nedotýkali a dám zmraziť na noc..

    Lekvárové perky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ..zopár som aj uvarila.. rozpustila som aj masielko..

    Lekvárové perky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ..no a už len ocukrím, pridám mletý mak a maslo..výborné.. dobrú chuť!:) na druhý deň som si pobalila do sáčkov už zamrznuté perky.. balievam tak po 10 kusov.. z tejto dávky mi vyšlo presne 105 kusov..

    Lekvárové perky (fotorecept) - obrázok 8
ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist