Lekvárové buchty

Lekvárové buchty
Foto: katka2
katka2Katka2, recept pridal: 15. septembra 2010 19:42Ďalšie jeho recepty

Kysnuté cesto a ja sa veľmi nemáme radi.Tento recept je jednoduchý a hlavne presný žiadne, že mlieko podľa potreby.Kto nevie odhadnút hustotu cesta je tento recept ako stvorený.

Suroviny

140
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme hladké cesto.Nemusíte robiť zvlášť kvások . Cesto necháme nakysnúť hodinku.

2

Vykysnuté cesto rozvaľkáme ,nakrájame na štvorce a lyžičkou robíme kôpky s lekvárom.Spojíme ,aby nám nevytiekol lekvár.Spojenou stranou kladieme na vymastený plech tesne vedľa seba.Buchty potrieme rozpusteným maslom ,aby sa nezlepili.Necháme kysnuť na plechu ešte hodinku.
Lekvárové buchty - obrázok 2

3

Upečené buchty potrieme ešte raz rozpusteným maslom s mliekom.Nakoniec ich možete posypat práškovým cukrom.Dobrú chuť.
Lekvárové buchty - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • wevewe, 15. septembra 2010 o 20:14
    buchticky vyzeraju prekrasne. len sa mi to nejako nezda: 2 kocky kvasnic a este prasok do peciva?


  • katka2, 15. septembra 2010 o 20:17
    Je to tak v orginále receptu .Vôbec necitit ,že je tam toľko droždia.


  • patineuse, 15. septembra 2010 o 22:33
    ukladám do kk a určite upečiem! buchtičky sú krásne!


  • elisticka, 15. septembra 2010 o 22:51
    @katka2 aj ja som dnes piekla buchticky :-)))) a dala som aj celozrnnu muku (asi 1/3)a boli vynikajuce:-)))


  • zdezda, 15. septembra 2010 o 22:57
    :-) no nádhera, hoci na 1 kg múky dávam 42g droždia+1čl sódy bic.,ale určite vyskúšam aj Tvoj reptík, ďakujem


  • michsamant, 16. septembra 2010 o 07:22
    uz som to raz niekde citala takto, aj kvasnice aj prasok do peciva, ale neskusala som. za pokus to stoji, lekvarove buchty som nepiekla uz ani nepamatam :) mas ich velmi pekne


  • mamatata2, 16. septembra 2010 o 07:35
    @katka2 podľa obrázku sa nezdá, že by si nebola priateľka s kysnutým cestom. Ak je tento recept cestou k tomu priateľstvu, určite ho vyskúšam, veď také krásne buchtičky sú super jedlo.


  • garanco, 16. septembra 2010 o 08:21
    Mlieko podľa potreby sa píše preto, že aj vajíčka sú raz veľké, niekedy celkom maličké, a to ovplyvňuje množstvo tekutiny, potrebnej na cesto.


  • coldbery, 16. septembra 2010 o 08:23
    aj mne sa zdá veľa droždia a aj prášok do pečiva,ale asi tak treba,lebo ten výsledok je nádherny...vyskúšam to tak ako píšeš....:-)))


  • katka2, 16. septembra 2010 o 08:42
    Skúsené gazdinky si možu upraviť recept podľa seba .Ja to robím podľa tohto receptu ,aby som nebola potom sklamaná z výsledku.


  • jerica, 16. septembra 2010 o 09:08
    @katka2 recepty sú na to, aby sa dodržiavali postup a prísady , keď výsledok po realizovaní nespĺňa vaše predstavy , tak ten recept nie je v poriadku , určite by som najskôr vaskúšala , tvoj recept vyskúšam , lebo dobré buchty majú byť také , ako si ich ty upiekla , to droždie sa dáva aj od množstva múky a tento recept je presne ako má byť !! Mňam :-))


  • morenajea, 16. septembra 2010 o 09:18
    tiež ma kysnuté cesto neposlúcha :( ale dám mu ešte jednu šancu


  • marienka44, 16. septembra 2010 o 09:53
    Aky lekvar preferujete?


  • hefi, 16. septembra 2010 o 10:00
    Vyskušam aj ja určite, ale tiež pekávam len s jednou kockou droždia a aj bez prášku do pečiva. Dokonca som ich už niekoľkokrát robila aj bez vajca, poradila mi to jedna moja 82 ročná priateľka a predstavte si boli fantastické, vyskušala som to potom aj s orechovým kysnutým závinom bez vajca a tiež to bolo super. Marienka44 ja najčastejšie robievam buchty s ríbezľovým lekvárom - vždy si zopár pohárov uvarím taký hustejší aby bol do buchiet. Ale najradšej mám tvarohové buchty.


  • hefi, 16. septembra 2010 o 10:03
    ... ešte sa chcem podeliť s mojou skúsenosťou - ja si pekáč na jednej strane podložím - čiže vyvíšim, nalejem naň olej - stečie mi do tej dolnej strany a potom každú buchtičku pri kladení prebehnem cez ten stečený olej z jednej aj z druhej strany. To ma naučila moja švagriná kuchárka. Keď sa upečú pretriem ich po vrchu olejom. Fantasticky sa oddeľujú.


  • hefi, 16. septembra 2010 o 10:04
    ... opravujem hrubicu "vyvýšim" - nie vyvíšim.- fuj, hanba.


  • marsis, 16. septembra 2010 o 14:08
    Už niekoľko rokov pečiem presne podľa tohto receptu, ktorý mám odložený ako Helin koláč podľa "mojej" autorky cesta. Len mne z toho množstva vychádza ešte jeden plech ovocného či slaného - smotanového - posúcha, alebo tri poctivé nohy závinu, vždy podľa chuti na náplň ovocú, makovú, orechovú, tvarohovú alebo inú. Cesto zvyčajne hneď spracúvam bez kysnutia a nechávam podkysnúť až na plechu a výsledok je raz-dva preč ako veľmi dobrý... Nuž skúste!


  • marienka44, 16. septembra 2010 o 23:16
    Ja najcastejsie robim moravske kolace, kde mam vlastne oboje: vnutri hrozienkovy tvaroh a navrchu lekvar slivkovy a posypku. Cesto mi fantasticky vymiesi pekarnicka.


  • zuzula2, 18. septembra 2010 o 16:14
    hmm vyzerajú úžasne. dnes ich vyskúšam :-) pár krát som skúšala buchtičky ale malo kedy sa mi podarili. Dúfam, že tieto budu také ako tvoje.


  • tetuska, 18. septembra 2010 o 22:43
    niet nad domáce buchty, ľutujem tie gazdinky, ktoré nevedia piecť a tiež variť a žijú z polotovarov...


  • zuzula2, 19. septembra 2010 o 13:56
    buchty som vcera robila a vydarili sa nad moje ocakavanie dokonale dobre. dakujem za super recept... davala som susene drozdie 2 balicky na 1kg muky. vyslo to super. aj rodina bola velmi spokojna. dala som slivkovi lekvar a vysledok bol uzasny. este raz dakujem :-)


  • katka2, 19. septembra 2010 o 15:50
    Som veľmi rada ,že si bola spokojná s výsledkom.Ešte som ich nerobila so slivkovým lekvárom len so záhradnou zmesou ale určite vyskúšam ,lebo ich robievam veľmi často.


  • danculka, 25. septembra 2010 o 19:45
    Recept je naozaj na to, aby sa dodržiaval nemám mu čo vytknúť,tiež používam slivkový lekvár naozaj nevyteká , ale aj tvoja záhradná zmes je dobrá netečie a potom tvarohové sú tiež nie na zýahodenie


  • dadmara0807, 26. septembra 2010 o 18:18
    ahoj ďakujem za výborný recept dnes som robila nakoľko som drevo ( pridaj mlieko alebo olej podľa potreby ) xixixi tvoj recept mi pomohol manžel chválil a návšteva si vypýtala aj domov bolo toho na plech buchiet aj naťahovaný z višňami :)) mňam


  • zuzu1234, 5. júla 2012 o 23:05
    Ďakujem za skvelý recept, vďaka nemu sa tuším začínam už aj ja konečne kamarátiť s kysnutým cestom :-)) Prišiel ako na zavolanie, po niekoľkých nevydarených pokusoch som to už takmer chcela vzdať...


  • sonijamt, 2. januára 2013 o 18:56
    sú krásne, ja tiež dávam droždie aj prášok do pečiva


  • staryfero50, 31. januára 2013 o 07:21
    Neskutočne vynikajúce buchty.Recept vhodný hlavne pre tých ,ktorí majú menej skúseností s kysnutým cestom.Odteraz budem robiť kysnuté cesto len podľa tohto receptu.Okrem lekváru ešte vyskúšam aj iné druhy plnky.


  • havino, 31. januára 2013 o 07:36
    Mám aj ja tento recept, odporúčam, pečiem z neho rožteky, viem,že aj buchty sa pečú,ale neskúšala som. Ja dávam do cesta len žltka a bielkami potieram pred pečením. Iné kysnuté cestá robím od oka,ale pri tomto recepte dodržiavam gramáž. Buchty, rožteky, sú neskutočne nadýchané a aj omnoho dlhšie vydržia mäkké.


  • grandma, 17. septembra 2013 o 13:07
    Tiež som si všimla 2 kocky droždia a ešte 1 prášok do pečiva. Ja dávam na 1 kg 1 kocku a je to dosť Toto je nejaký čudný recept..


  • paploska, 17. septembra 2013 o 13:37
    no aj jasom za 1 kocku droždia, obávam sa, že by to bolo veľmi cítiť za droždím (pri 2 kockách) :-)


  • halima, 18. septembra 2013 o 00:53
    vyzerajú pekne,inač na pol kila múky ide jedno sušené droždie


  • marta5, 18. septembra 2013 o 01:41
    To cesto je super,robím z neho záviny aj na Vianoce opekance,u nás ich voláme bobaľky.Droždie v ceste necitiť,cesto je nadýchane a jemné.Recept mám už niekoľko rokov a môžem povedať,že lepši nepoznám.Každy kto vyskúša bude iste robiť stále podľa neho.


  • likalu, 18. septembra 2013 o 13:36
    Recept sa mi páči, aj buchty sú krásne, len ma prekvapuje tých 5 lyžíc cukru. Je to ozaj tak?


  • katka2, 18. septembra 2013 o 19:33
    Áno je to tak..Zdá sa Vám veľa alebo málo?


  • likalu, 18. septembra 2013 o 22:03
    Neviem, ja často pečiem kysnuté veci, ale cukor dávam len do kvásku, nanajvýš Jednu lyžicu, zatiaľ sa nikto nesťažoval. No musím vyskúšať. Vďaka za odpoveď.


  • dadula29, 20. marca 2014 o 20:39
    Juuuj super, lebo ani ja nie som kamoska s kysnutym cestom ;-) Urcite vyskusam, vyzeraju supeeer :-)


  • masbet, 9. júla 2014 o 09:12
    teraz ich peciem,neviem ako sa podaria,dufam ze budu skvele.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist