Lekvárové buchty fotorecept

monda - bez fotkymonda, 26. februára 2013
Lekvárové buchty (fotorecept)
Foto: monda

Moje buchty sú vynikajúce, pochvaľuje si moja rodinka.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

30 dkg
5 dkg
1/2 kocky
2 dcl
 štipka
1/2 dcl
Náplň:
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Najskôr si spravíme kvások: Do hrnčeka si dáme rozdrvené droždie 1 čaj.lyžičku kryšt.cukru ,medzi prsty múky a zalejeme do polovice hrnčeka vlažným mliekom. Necháme vykysnúť.Do misy dáme múku, pridáme ostatný cukor, olej, soľ a nakoniec kvások. Vypracujeme cesto a pridávame ostatné mlieko ,dobre cesto vymiesime a necháme ho nakysnúť na pol hodiny zakryté utierkou.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ked máme už vykysnuté , tak si povykrajuejeme buchty a na každú z nich dáme lyžičku lekváru.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatočíme a necháme nakysnúť.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si plech na pečenie, vymastíme ho olejom a dáme do neho buchty,ktoré si pomastíme olejom, a necháme ešte chvílku podkysnúť, pokiaľ sa nám nevyhreje trúba. Potom dáme do trúby a pečieme 35 minút na 180 stupňoch.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené si pomastíme olejom. Necháme chvíľku vychládnuť a pocukríme.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A tu už sú hotové na zjedenie.

    Lekvárové buchty (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

braxi
Dnes mi príde návšteva, idem ich vyskúšať...teším sa...buchty bez vajca som ešte nerobila...dakujem
kimlo
Aha, tak toto je ten recept ktorý chlapi pozerú v tej TV reklame na notebook... :-)
margaretka28
No @kimlo máš pravdu, ked to prepnú, naozaj im tam skočí obrázok ako je hore, presne také buchty ako su tieto.:-)
marienka44
@Monda , mam na ne chut. :-)
Ak mozem poradit, tuk do cesta ide posledny, teda kvasok, mlieko vopred. Zalezi na tom poradi, niekedy vysvetlim. Tak to robili aj nase stare mamy.
Ja peciem na peciacom paieri, je to istota. Ukladam do KK.
marienka44
@Monda , este moja zvedavost : co urobis s odkrojkami cesta? Ja cesto krajam na stvorce a nie je odpad ziadny. :-)
monda
ja vždy robím buchty aj závin bez vajca, ja nemám žiadny odpad, vždy všetko spracujem na buchty marienka44
1x bbubo
lucek82
pouzila som susene drozdie, ale aj tak skvele nadychane buchticky! co sa tyka odrezkov, ja vzdy uzivam pohar a vsetky odrezky znova zamiesam do cesta a s poslednych zbytkov vyformujem koliesko a vsetko sa spotrebuje:)
lucek82
dufala som ze vydrzia do druheho dna na ranajky...vsetko zmizlo za chvilu:))) skvely recept dakujem
betmanka
Odskusane z 3nasobneho mnozstva (vyslo okolo 60ks :) ) a na druhy den bolo po nich :). Take fantasticke buchty som este nejedla ! Jedine co som zmenila, ze som ich este horuce potrela mliekom, nie olejom.
betmanka
Vcera som znovu robila, a uz sa ma rodinka pyta kedy budu zas :). To cesto sa da pouzit aj na parene buchty? Tie som este nerobila nikdy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia