Melónový lekvár

Lekvár z červeného melóna (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Kúpila som si červený melón a keď som ho otvorila, bol sypký, možno prezretý, neviem, tak som ho použila na lekvár.

7 fliaš
porcií
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Červený melón som otvorila a keďže bol sypký, vydlabala som obsah a dala do misy.
  2. Zasypala som ho cukrom a miešala, kým sa celkom nerozpustil. Potom som malou lyžičkou vybrala semienka.
  3. Melón som dala do hrnca a varil 70 minút, pretože sa musela odpariť značná časť tekutiny. Keď začal lekvár hustnúť, pridala som citrónovú šťavu a vanilkový cukor, nechala prejsť varom...
  4. ...a urobila skúšku na tanieriku.
  5. Plnila som do čistých fliaš, zatvorila a obrátila ihneď hore dnom.
  6. Po 10 minútach som obrátila fľaše a lekvár som nechala vychladnúť. Nakoniec putoval do komôrky.
  7. Lekvár má krásnu červenú farbu. Prajem vám dobrú chuť.