Melónový lekvár
Lekvár z červeného melóna (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Kúpila som si červený melón a keď som ho otvorila, bol sypký, možno prezretý, neviem, tak som ho použila na lekvár.
7 fliaš porcií |
10 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Červený melón som otvorila a keďže bol sypký, vydlabala som obsah a dala do misy.
- Zasypala som ho cukrom a miešala, kým sa celkom nerozpustil. Potom som malou lyžičkou vybrala semienka.
- Melón som dala do hrnca a varil 70 minút, pretože sa musela odpariť značná časť tekutiny. Keď začal lekvár hustnúť, pridala som citrónovú šťavu a vanilkový cukor, nechala prejsť varom...
- ...a urobila skúšku na tanieriku.
- Plnila som do čistých fliaš, zatvorila a obrátila ihneď hore dnom.
- Po 10 minútach som obrátila fľaše a lekvár som nechala vychladnúť. Nakoniec putoval do komôrky.
- Lekvár má krásnu červenú farbu. Prajem vám dobrú chuť.