Bulgur s lečom
Lečový Bulgur Pilav (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Jednoduchá chutná rýchlovka :-)
Postup
- Tento pilav je strašne jednoduchý. Je to proste rýchlovka, keď potrebujete niečo varené pod zub :-)
Pripravíme si suroviny...
Odmeráme si 3,5 dl bulguru, ja som dala celozrnný, ale kľudne dajte aj hrubozrnný :-) Ďalej jednu 7 dl fľašu leča - ja tu mám svoje domáce, tento rok som ho naodkladala dosť :-) Ďalej kúsok masla a buď 1 veľkú cibuľu alebo 2 stredné.
- Do jednej panvice dáme trocha oleja, na ktorom si zosklovatíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme bulgur a necháme trocha spolu poškvrčať. Napokon pridáme lečo a ešte 5 dl vody. (Preto 5 dl, lebo v leče som mala 2 dl štavy a vlastne dokopy by trebalo na 3,5 dl bulguru 7 dl vody) Podľa potreby osolíme (šťava má chutit slanšie) a podľa chuti môžme pridať aj Isot. Nakoniec naukladáme na vrch kúsky masla a necháme zakryté na strednom ohni variť/vrieť. Varíme ho cca 15 minút (celozrnný bulgur) vlastne treba variť dovtedy, kým bulgur nepopije 3/4 tekutiny :-) Miešať sa celý čas nesmie, len pomykať občas panvicou, aby sa obsah popohýnal.
- Keď tých 3/4 tekutiny popilo, tak treba pilav odstaviť bokom a nechať ho cca 15-20 minút zakrytý odstáť, aby vsiakol ešte tú zvyšnú tekutinu.
- A potom môžme Pilav podávať ;-) Chutí aj takto samotný, lebo to maslo mu dalo "extra" výbornú chuť, ale kľudne si k tomu môžte dať aj prílohu aká vám chutí a pasuje ;-P
Dobrú chuť.