Lečová zmes na pizzu

skatulka - fotkaskatulka, 24. augusta 2015
Lečová zmes na pizzu
Foto: skatulka

Lečová zmes nielen na pizzu, ale aj cestoviny, pod mäsku alebo aj s vajíčkom, ako má kto rád. Všetka zeleninka je zo záhradky, dostala som Zobraziť celý popisLečová zmes nielen na pizzu, ale aj cestoviny, pod mäsku alebo aj s vajíčkom, ako má kto rád. Všetka zeleninka je zo záhradky, dostala som ju od manželovej maminy. Teším sa, že bude na celú zimu.

45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
3 strúčiky
1 ks
1 pohár
1 ks
0,5 dcl
1 dcl
5 dkg
10 dkg
2 kocky
1 ks




Postup

  1. 1

    Zeleninku si pokrájame na väčšie kúsky. Cibuľu aj papriku krájam na pásiky, paradajky na menšie časti.

  2. 2

    Všetko spolu varíme pokrájané cca 20 min.

  3. 3

    Ešte teplé naplníme do fliaš a sterilizujeme 10 minút.

    Lečová zmes na pizzu - obrázok 3

Diskusia k receptu

mirop
takze sterilizujeme nieco co uz sterilizovane bolo??? ale zase ak ma niekto rad pizzu s kyslou uhorkou ... preco nie :)
xanti
Poznám, je to veľmi dobré. Akurát ja to poznám pod názvom "Uncle Bens " a nedávam do toho cesnak.

A rokmi som prestala používať sterilizovanú zeleninu, radšej tam švacnem sáčok mrazenej kukurice, kopu čerstvých šampiňonov nakrájaných na plátky, a defakto aj uhorky šalátovky čerstvé nakrájané na drobno a ak je tekvica dáka menšia tak aj tú tam hodím. Tieto ingrediencie mnou vymenované už ani nevážim, koľko príde toľko dám, na chuti to nič nepokazí a aj čili papričky ak mám tak s radosťou dám.

Je to výborné na pizzu, ale najčastejšie to používam k kuraciemu mäsku. Cibulku osmahnem, pridám kuracie prsia nakrájané na pásiky chvílku osmahnem ... pridám flaštičku tejto zmesy, podusím. Medzi tým uvarím ryžu alebo pripravím hranolky a obed je za 20 minút na stole.
skatulka
Len chcem pripomenúť, že som sem uviedla pôvodný recept, ktorý sme si rokmi upravili a kukuricu, pokiaľ máme používame čerstvú zo záhradky. Keď bola sezóna aj hríbiky sme dali nazbierané a uhorky sú doma sterilizované a bez nich by to fakt nebolo ono. :)
janealli
Tiež poznám túto zmes pod názvom Uncle Bens, pred rokmi som jej robievala veľa, keď boli deti na internátoch, teraz robím už len klasické alebo cukinové lečo.
elixir
Pekná zmes, si mi pripomenula... Moja mamina zvykne piecť slaný koláč a lá pizza s klasickým lečom, joj, až sem mi vonia, už sa teším až si na ňom zas pošmáknem. :)
mojack
Tiež poznám pod názvom "Uncle Bens " a niekedy aj rozmixujem .
marta23
Načo je tam ten bujon a olej? Ten zvykne dlhším stánim aj v skle nabrať zlú chuť. Ani do zaváraného leča sa nepridáva. To je môj názor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia