Lečo (fotorecept)

Lečo (fotorecept)
Foto: andy54
andy54Andy54, recept pridal: 5. septembra 2010 13:17Ďalšie jeho recepty

Tento recept robil priateľ. Vždy keď ho robí, neviem sa odjesť. Je to jednoducho geniálne.

Suroviny

3
porcie
10
minút
príprava
35-45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji.
Lečo (fotorecept) - obrázok 1

2

Medzitým si nakrájame rajčiny a papriky na tenké pásiky.
Lečo (fotorecept) - obrázok 2

3

Cibuľka nám pekne zhnedla.
Lečo (fotorecept) - obrázok 3

4

K cibuľke pridáme nakrájané rajčiny a papriky.
Lečo (fotorecept) - obrázok 4

5

Zeleninu prikryjeme a podusíme, kým nám nezmäkne paprika.
Lečo (fotorecept) - obrázok 5

6

Vyšľaháme si vajíčka a pridáme k zelenine.
Lečo (fotorecept) - obrázok 6

7

Miešame, kým je zmes tekutá.
Lečo (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tatranka, 5. septembra 2010 o 19:29
    Je to jediné jedlo,ktoré s láskou,chuťou a veľkým elánom pripravuje môj manžel.No dáva len cibuľku,papriku,paradajky, a výbornú vypečenú klobásku.Vajíčka on nedáva.No mne tak isto jeho lečo veľmi chutí a dobre mi padne mať prestreté na stole.


  • zitar, 5. septembra 2010 o 20:37
    Lečo robievam tiež s klobásou, ale to len kvôli mojim chlapom, ja by som si dala presne takéto. / ale čo mi bráni, však?/


  • alzbetka2, 6. septembra 2010 o 06:46
    Aj ja mám veľmi rada lečo, ale pre zmenu čisté, bez vajec a klobásy.Papriku krájam na väčšie kúsky, také malé kocky, cca 3x3 cm - moja mama tak krájala a ja som si zvykla a do základu dávam ešte lyžičku mletej červenej papriky. Pre mňa je takéto naj....


  • michsamant, 6. septembra 2010 o 08:41
    aj ja robim takto, bez klobasky..miesto nej pridavam trosku chilli korenia, mnamky


  • coldbery, 6. septembra 2010 o 09:30
    Pre mňa je to tiež jedinné jedlo,ktoré dostávam na raňajky od manžela až do postele....robí to tak isto ako ty,ale klobáska ,alebo slaninka tam musí byť :-)))


  • cavoris, 6. septembra 2010 o 11:46
    ja zvyknem prv dat na cibulku cervenu papriku az potom riadnu papriku so spekackami a az po chvili dam paradajky a nakoniec vajicka


  • altyn, 6. septembra 2010 o 12:33
    Ja si lečo bez údeniny a vajec neviem ani predstaviť, no proti gustu žiaden "dišputát" (napísal som to dobre... ?) :-)))


  • duschko, 6. septembra 2010 o 13:02
    Vsetke recepty sa mi pacia. U mna musi byt leco s masom. Je to jedno ci klobaska a slaninka, alebo len jedno z toho. Vajicka nemusim. Uplne mi zmenia chut zeleniny. Ale ako sa hovori, tisic ludi......


  • andy54, 6. septembra 2010 o 14:14
    Keď som ešte bývala u mamy, robili sme lečo bez vajec, alebo s minimom. Šťavu som zvykla nasať z rohlíkom. Niekedy bolo lečo aj s klobáskou, no až tak mi veľmi nechýbala ani vtedy.


  • lydia, 6. septembra 2010 o 15:34
    Jedno z mojich najobľúbenejších jedál.
    Tiež dávam paradajky neskôr, keď sa trošku podusí paprika.
    Lebo paradajky sa rýchlo uvaria. S klobáskou je to super. V recepte mi chýba cukor.


  • lydia, 6. septembra 2010 o 15:36
    Podľa mňa vyšľahanie vajec je zbytočný krok a ďalší riad na umývanie navyše. Stačí rozklepnúť vajíčka rovno do panvice a poriadne pomiešať.


  • olga42, 6. septembra 2010 o 16:44
    Je to výborný a rýchly koláč.Všetci ho s chtou jedia,vyskušajte neobanujete.


  • sovka62, 6. septembra 2010 o 16:59
    V leče mi vždy vadili tie mokré vajcia. Preto podľa rady priateľa, presídlenca z Bulharska, pridávam do leča baklažán. Vypije šťavu, ktorú pustili rajčiny a paprika a vajcia potom nie sú zrazené v tej šťave, ale majú konzistenciu ako v praženici. Skrátka výborné.


  • cinkla, 6. septembra 2010 o 21:53
    O, Sovka62, Ty mas tolko dobrych napadov. Mne sice tie vajcia v lece nevadia, ale s tym baklazanom to möze byt dobry napad. Vdaka.


  • evanaaa, 6. septembra 2010 o 23:13
    veru, Sovka, baklažán a paradajky mám, len tochu papriky dokúpim a skúsim. Ináč, ja cibulu nekrájam nadrobno, ale na väčšie pásiky a moc ju nesmažím, len trochu, nechávam ju dusiť s paprikou a po chvíli pridám paradajky. Raz robím s klobásou, inokedy len s vajcom a aj bez, kedy ako. A keď málo štípe, kvapnem trochu chilly.


  • marienka44, 8. septembra 2010 o 15:12
    Madarski spoluobcania robia leco opacne a ja na radu mojej madarskej kolegyne v minulosti uz inak nerobim: na osmazenu cibulu dam najprv rajciny, nakolko oni sa musia uplne rozvarit /ako na pretlak/ a voda z nich sa musi odparit. Ak je s klbaskou, ta ide s cibulou na zaciatok. Az na konci sa prida pokrajana paprika roznofarebna, aby dlhym varom nestratila C-vitamin a neostala ako handra. Na zahustenie sa moze pridat vajicko, ale pre zdravu vyzivu ja davam namocenu v troche vody sojovu drt /ako kocky, ale drt je taky granulat/.


  • marienka44, 8. septembra 2010 o 15:16
    Kto neznasa rajcinove supky, moze rajciny nakrojit do kriza, kratko povarit a osupat. Paprika musi byt chrumkava! Dobre leco je mastne leco, ale v nasom veku take uz nemozeme.


  • andy54, 8. septembra 2010 o 15:20
    mne mastné nechutí. A sójové mäso taktiež. Zjem ho jedine zmiešané s bravčovým v podobe fašírok.


  • michsamant, 25. októbra 2010 o 09:57
    Robila som dnes taketo leco. S cibulou som poprazila aj cesnak a pridala mletu sladku papriku pre farbu a mlete cierne korenie pre pikantnost, mnam :)





  • baya94, 7. februára 2012 o 14:22
    teraz mam sice kupene hotove leco ale nabuduce isto budem robit sama :) teraz len dodam vajicka a slovenku ryzu... a silno uvazujem o tej sojovej drti :) len budem musiet odskocit do toho vetriska :P :) @marienka44 iba v cistej vode alebo normalne v bujone ju mam namocit ?


  • qaroh, 1. apríla 2013 o 23:48
    Čo už môže byť lepšie ako lečo, že? Samozrejme nie každý deň...Ja ho robím aj s cuketou, ale len vtedy ak chcem aby ho bolo viac a musí sa to trošku vydusiť...


  • rea1, 5. septembra 2013 o 10:21
    mama niekedy robievala lečo s ryžou. dalo sa veľa paradajok, aby bola šťava aby sa mala ryža čoho nacucnúť. takže cibulka, popražiť, paradajky, nechať trošku pustiť šťavu, paprika a za hrsť ryže. ryže podľa chuti, podľa toho, koľko šťavy pustili rajčiny alebo len tak, od oka. bez vajec. robievala to v lete na večeru. ale samozrejme aj "normálne" lečo s vajcami a klobásou. ja klobásu nedávam, nechutí mi.


  • hubata, 6. septembra 2013 o 23:59
    Škoda že tu nie je @izabella926 : je to veľmi dávno čo sme boli ako mladí manželia s manželom na návšteve u jeho babky a tá robila lečo s kyslou smotanou. Na tanieri to vyzeralo ako keby to už niekto jedol, ale chuťovo výborné. Izka pochádza z toho kraja, tak sa jej musím opýtať ako to len tá mužova babka robila .....


  • slnecnica51, 15. júla 2014 o 15:26
    Ahojte, ja ked robim leco, tak supku z rajcin davam dolu, nejako mi v tom ta supka vadi...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist