Lečo (fotorecept)

Lečo (fotorecept)
Foto: andy54
andy54Andy54, recept pridal: 5. septembra 2010 13:17Ďalšie jeho recepty

Tento recept robil priateľ. Vždy keď ho robí, neviem sa odjesť. Je to jednoducho geniálne.

Suroviny

3
porcie
10
minút
príprava
35-45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji.
Lečo (fotorecept) - obrázok 1

2

Medzitým si nakrájame rajčiny a papriky na tenké pásiky.
Lečo (fotorecept) - obrázok 2

3

Cibuľka nám pekne zhnedla.
Lečo (fotorecept) - obrázok 3

4

K cibuľke pridáme nakrájané rajčiny a papriky.
Lečo (fotorecept) - obrázok 4

5

Zeleninu prikryjeme a podusíme, kým nám nezmäkne paprika.
Lečo (fotorecept) - obrázok 5

6

Vyšľaháme si vajíčka a pridáme k zelenine.
Lečo (fotorecept) - obrázok 6

7

Miešame, kým je zmes tekutá.
Lečo (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tatranka, 5. septembra 2010 o 19:29
    Je to jediné jedlo,ktoré s láskou,chuťou a veľkým elánom pripravuje môj manžel.No dáva len cibuľku,papriku,paradajky, a výbornú vypečenú klobásku.Vajíčka on nedáva.No mne tak isto jeho lečo veľmi chutí a dobre mi padne mať prestreté na stole.


  • zitar, 5. septembra 2010 o 20:37
    Lečo robievam tiež s klobásou, ale to len kvôli mojim chlapom, ja by som si dala presne takéto. / ale čo mi bráni, však?/


  • alzbetka2, 6. septembra 2010 o 06:46
    Aj ja mám veľmi rada lečo, ale pre zmenu čisté, bez vajec a klobásy.Papriku krájam na väčšie kúsky, také malé kocky, cca 3x3 cm - moja mama tak krájala a ja som si zvykla a do základu dávam ešte lyžičku mletej červenej papriky. Pre mňa je takéto naj....


  • michsamant, 6. septembra 2010 o 08:41
    aj ja robim takto, bez klobasky..miesto nej pridavam trosku chilli korenia, mnamky


  • coldbery, 6. septembra 2010 o 09:30
    Pre mňa je to tiež jedinné jedlo,ktoré dostávam na raňajky od manžela až do postele....robí to tak isto ako ty,ale klobáska ,alebo slaninka tam musí byť :-)))


  • cavoris, 6. septembra 2010 o 11:46
    ja zvyknem prv dat na cibulku cervenu papriku az potom riadnu papriku so spekackami a az po chvili dam paradajky a nakoniec vajicka


  • altyn, 6. septembra 2010 o 12:33
    Ja si lečo bez údeniny a vajec neviem ani predstaviť, no proti gustu žiaden "dišputát" (napísal som to dobre... ?) :-)))


  • duschko, 6. septembra 2010 o 13:02
    Vsetke recepty sa mi pacia. U mna musi byt leco s masom. Je to jedno ci klobaska a slaninka, alebo len jedno z toho. Vajicka nemusim. Uplne mi zmenia chut zeleniny. Ale ako sa hovori, tisic ludi......


  • andy54, 6. septembra 2010 o 14:14
    Keď som ešte bývala u mamy, robili sme lečo bez vajec, alebo s minimom. Šťavu som zvykla nasať z rohlíkom. Niekedy bolo lečo aj s klobáskou, no až tak mi veľmi nechýbala ani vtedy.


  • lydia, 6. septembra 2010 o 15:34
    Jedno z mojich najobľúbenejších jedál.
    Tiež dávam paradajky neskôr, keď sa trošku podusí paprika.
    Lebo paradajky sa rýchlo uvaria. S klobáskou je to super. V recepte mi chýba cukor.


  • lydia, 6. septembra 2010 o 15:36
    Podľa mňa vyšľahanie vajec je zbytočný krok a ďalší riad na umývanie navyše. Stačí rozklepnúť vajíčka rovno do panvice a poriadne pomiešať.


  • olga42, 6. septembra 2010 o 16:44
    Je to výborný a rýchly koláč.Všetci ho s chtou jedia,vyskušajte neobanujete.


  • sovka62, 6. septembra 2010 o 16:59
    V leče mi vždy vadili tie mokré vajcia. Preto podľa rady priateľa, presídlenca z Bulharska, pridávam do leča baklažán. Vypije šťavu, ktorú pustili rajčiny a paprika a vajcia potom nie sú zrazené v tej šťave, ale majú konzistenciu ako v praženici. Skrátka výborné.


  • cinkla, 6. septembra 2010 o 21:53
    O, Sovka62, Ty mas tolko dobrych napadov. Mne sice tie vajcia v lece nevadia, ale s tym baklazanom to möze byt dobry napad. Vdaka.


  • evanaaa, 6. septembra 2010 o 23:13
    veru, Sovka, baklažán a paradajky mám, len tochu papriky dokúpim a skúsim. Ináč, ja cibulu nekrájam nadrobno, ale na väčšie pásiky a moc ju nesmažím, len trochu, nechávam ju dusiť s paprikou a po chvíli pridám paradajky. Raz robím s klobásou, inokedy len s vajcom a aj bez, kedy ako. A keď málo štípe, kvapnem trochu chilly.


  • marienka44, 8. septembra 2010 o 15:12
    Madarski spoluobcania robia leco opacne a ja na radu mojej madarskej kolegyne v minulosti uz inak nerobim: na osmazenu cibulu dam najprv rajciny, nakolko oni sa musia uplne rozvarit /ako na pretlak/ a voda z nich sa musi odparit. Ak je s klbaskou, ta ide s cibulou na zaciatok. Az na konci sa prida pokrajana paprika roznofarebna, aby dlhym varom nestratila C-vitamin a neostala ako handra. Na zahustenie sa moze pridat vajicko, ale pre zdravu vyzivu ja davam namocenu v troche vody sojovu drt /ako kocky, ale drt je taky granulat/.


  • marienka44, 8. septembra 2010 o 15:16
    Kto neznasa rajcinove supky, moze rajciny nakrojit do kriza, kratko povarit a osupat. Paprika musi byt chrumkava! Dobre leco je mastne leco, ale v nasom veku take uz nemozeme.


  • andy54, 8. septembra 2010 o 15:20
    mne mastné nechutí. A sójové mäso taktiež. Zjem ho jedine zmiešané s bravčovým v podobe fašírok.


  • michsamant, 25. októbra 2010 o 09:57
    Robila som dnes taketo leco. S cibulou som poprazila aj cesnak a pridala mletu sladku papriku pre farbu a mlete cierne korenie pre pikantnost, mnam :)





  • baya94, 7. februára 2012 o 14:22
    teraz mam sice kupene hotove leco ale nabuduce isto budem robit sama :) teraz len dodam vajicka a slovenku ryzu... a silno uvazujem o tej sojovej drti :) len budem musiet odskocit do toho vetriska :P :) @marienka44 iba v cistej vode alebo normalne v bujone ju mam namocit ?


  • qaroh, 1. apríla 2013 o 23:48
    Čo už môže byť lepšie ako lečo, že? Samozrejme nie každý deň...Ja ho robím aj s cuketou, ale len vtedy ak chcem aby ho bolo viac a musí sa to trošku vydusiť...


  • rea1, 5. septembra 2013 o 10:21
    mama niekedy robievala lečo s ryžou. dalo sa veľa paradajok, aby bola šťava aby sa mala ryža čoho nacucnúť. takže cibulka, popražiť, paradajky, nechať trošku pustiť šťavu, paprika a za hrsť ryže. ryže podľa chuti, podľa toho, koľko šťavy pustili rajčiny alebo len tak, od oka. bez vajec. robievala to v lete na večeru. ale samozrejme aj "normálne" lečo s vajcami a klobásou. ja klobásu nedávam, nechutí mi.


  • hubata, 6. septembra 2013 o 23:59
    Škoda že tu nie je @izabella926 : je to veľmi dávno čo sme boli ako mladí manželia s manželom na návšteve u jeho babky a tá robila lečo s kyslou smotanou. Na tanieri to vyzeralo ako keby to už niekto jedol, ale chuťovo výborné. Izka pochádza z toho kraja, tak sa jej musím opýtať ako to len tá mužova babka robila .....


  • slnecnica51, 15. júla 2014 o 15:26
    Ahojte, ja ked robim leco, tak supku z rajcin davam dolu, nejako mi v tom ta supka vadi...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist