Lečo bez paradajok

dada777 - fotkadada777, 31. júla 2013
Lečo bez paradajok
Foto: dada777

Lečo je jednoduché jedlo, ktoré v letnom období pripravujeme často. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na paradajky však pripraviť lečo nie je jednoduché, môžu Zobraziť celý popisLečo je jednoduché jedlo, ktoré v letnom období pripravujeme často. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na paradajky však pripraviť lečo nie je jednoduché, môžu si ho spraviť len z papriky. Ja vám ponúkam alternatívu leča, v ktorej sú paradajky nahradené červenou repou. Takto pripravené lečo má výbornú chuť, je lahodné a samozrejme zdravé. Pri bezmliečnej diéte je dôležité použiť bezmliečnu šunku, párky a pod.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
5 ks
2 ks
trochu
3 ks
asi 150 g (alebo párky)




Postup

  1. 1

    Na troche oleja jemne orestujeme na polokolieska nakrájanú cibuľu, pridáme narezanú šunku (párky), pridáme červené repy postrúhané najemno a premiešame.

  2. 2

    Pridáme papriky, osolíme a premiešame. Podlejeme trochou vody a varíme domäkka. Ku koncu pridáme tri vajcia, ešte chvíľku povaríme a podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

ketty3811
Páči sa mi to.Manžel potrebuje jesť cviklu a surová mu veľmi nechutí.Tak mu z nej urobím lečo.:-)Ďakujem za inšpiráciu.
sracz
... nové, zaujímavé, hriech by bolo nevyskúšať! Dávaš aj do tohoto svojeho rcp samé dobroty, milá @dada777 tak to "zaváňa" finálnou dobrotou "vyššieho kalibra"!
neposed
tak toto by ma nenapadlo, lahke, zdrave a ta chut moze byt zaujimava, super
eulaly
Výborné, dokonca aj manželovi chutilo a to môže paradajky. Veľmi dobré aj pri histamínovej intolerancii. Dnes mám opäť na obed, ďakujem za inšpiráciu :)
dada777
@eulaly , ďakujem za pochvalu a som naozaj rada, vám chutilo. Pripraviť lečo z červenej repy bol môj vlastný nápad ako si pripraviť z alternatívnych surovín jedlo, ktoré som mala rada a lečo len z papriky sa mi celkom nepozdávalo. Rada som sa o svoj nápad podelila aj keď tu na Vareche sú vyhľadávané skôr také prekombinované recepty.
zrkadlo
Mila Dada, ja som histaminicka. Tvoje leco ale nie je pre mna vhodne. Vsetky zvieracie produkty su pre histaminikov tabu. Paradajky nahradit cervenou repou je dobry napad. Ale cim mam nahradit vajicka?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia