Lazane s mäsovým ragú
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
90 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso zomelieme. Zomelieme aj koreňovú zeleninu. Na rozpálenom oleji opražíme cesnak, cibuľu a zeleninu. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme
a pražíme asi 15 minút. Zalejeme vínom a pridáme drvené paradajky. Zmes podusíme, aby mäso trochu zmäklo. Pridáme bylinky a povaríme, aby sme dosiahli požadovanú hustotu.
- Vo vriacej vode uvaríme cestoviny, ale necháme ich tvrdšie. Pripravené ragú zmiešame s časťou bešamelu, zvyšok nanesieme v tenkej vrstve na spodok plechu. Potom vrstvíme
do pekáča cestoviny a mäsovú zmes (najmenej 3–krát), ukončíme
cestovinami. Na ne opäť natrieme tenkú vrstvu bešamelu
a posypeme ju strúhaným parmezánom.
parmezánom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 oC asi 45 minút. Najlepšie je nechať lazane vychladnúť,
potom ich nakrájať a znovu ohriať. Ak budete krájať čerstvo pripravené lazane, nemusí to
vyzerať pekne.
|