Lazane s mäsovým ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso zomelieme. Zomelieme aj koreňovú zeleninu. Na rozpálenom oleji opražíme cesnak, cibuľu a zeleninu. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme a pražíme asi 15 minút. Zalejeme vínom a pridáme drvené paradajky. Zmes podusíme, aby mäso trochu zmäklo. Pridáme bylinky a povaríme, aby sme dosiahli požadovanú hustotu.
  2. Vo vriacej vode uvaríme cestoviny, ale necháme ich tvrdšie. Pripravené ragú zmiešame s časťou bešamelu, zvyšok nanesieme v tenkej vrstve na spodok plechu. Potom vrstvíme do pekáča cestoviny a mäsovú zmes (najmenej 3–krát), ukončíme cestovinami. Na ne opäť natrieme tenkú vrstvu bešamelu a posypeme ju strúhaným parmezánom. parmezánom.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 oC asi 45 minút. Najlepšie je nechať lazane vychladnúť, potom ich nakrájať a znovu ohriať. Ak budete krájať čerstvo pripravené lazane, nemusí to vyzerať pekne.