Lazane LULEMA

Lazane LULEMA
Foto: pacun110
pacun110Pacun110, recept pridal: 22. januára 2012 20:37Ďalšie jeho recepty

Keď, v telke dávali,cez Vianoce, Garfilda dvojku,čo tam,v tej kráľovskej kuchyni robí lazane,tak ma moje 3 detváky ukecali,aby som im také čosi prichystal. Hoc som to ešte nikdy nerobil (talianska kuchyňa mi veľmi nešmakuje,ale nebránim sa jej!),čo to som pokukal v mojich kuchárskych knihách,čo to som pozisťoval na nete,niečo mi poradili dobrí ľudia tu,na Vareche (celeblith ďakujem) a tu je výsledok môjho bádania. Opäť je to čistá, amatérska improvizácia,ale na profesionálnej úrovni (si fandím,č

Suroviny

5-6
porcií
35
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

suroviny,ako vždy,som si prichystal na linku a to z dvoch dôvodov - ten hlavný je,aby som mal úvodný obrázok a ten druhý,aby som nemusel nič,po kuchyni zháňať a okolí!
Lazane LULEMA - obrázok 1

v prvom rade som si,okrem Mozzarely,nastrúhal všetky syry - je dobré mať syra veľa a tučného,nie lajt.Tučný sa krásne roztečie a lazane majú potom výbornú chuť.
Lazane LULEMA - obrázok 2

nadrobno pokrájanú a osolenú cibuľu som podusil na oleji,na minútku som dal opražiť na hrubšie nadrvený cesnak(len tak,nožom roztlačený a nakrájaný)a pridal som tam aj ,na plátky nakrájané šampiňóny.Dusím ďalej.
Lazane LULEMA - obrázok 3

nastrúhané syry som osolil,okorenil,rozbil som tam 2 vajíčka a zľahka,ale dôkladne som to premiešal.
Lazane LULEMA - obrázok 4

Mozzarelu som zbavil nálevu a nakrájal som ju na také rezance.
Lazane LULEMA - obrázok 5

lúpané paradajky v konzerve,keďže som nemal drvené, som nakrájal na drobné kúsky a pridal som do skoroudusených a mierne vodou podliatych šampiňónov.
Lazane LULEMA - obrázok 6

už je to všetko podusené a poriadne ochutené soľou,mletým korením a oreganom,tak začínam ukladať do zapekacej misy - na spodok frknem olej,potom rozložím lazane,na ne syr a na vrch šampiňónovo - paradajkovú masu,ma ktorú ešte naukladám Mozzarelu.
Lazane LULEMA - obrázok 7

trošku polejem olejom,zase naukladám lazane...
Lazane LULEMA - obrázok 8

a skončím tak,aby na vrchu ostala zmes šampiňónov a paradajok...
Lazane LULEMA - obrázok 9

takto to vyzerá v surovom stave,nezapečené
Lazane LULEMA - obrázok 10

a takto,po 25. minútach,prikryté a upečené,pri 180 st.Celzia,v rúre.
Lazane LULEMA - obrázok 11

chvíľočku som to,ešte nechal,v teple dojsť a úhľadne nakrájané na štvorce s plochou 121 cm štvorcových,som to,mojim milým ďeťom.podával. Či už štvorček jeden,
Lazane LULEMA - obrázok 12

alebo väčším jedákom aj 2! Dobrú chuť(...a prečo "lazane LULEMA?" Lebo decká sa volajú - LUkáš,LEnka,MAťka...)!
Lazane LULEMA - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

11 komentárov k receptu
  • zuzliak, 23. januára 2012 o 07:24
    mnam, lazagne :)


  • viera1, 23. januára 2012 o 07:42
    A že syr "lajt".Pozerám na to a musela som roztočiť kolieska,xi,xi.


  • rea1, 23. januára 2012 o 09:05
    121 cm stvorcovych? sakra, sakra, to boli porcie! :-))


  • danculka, 23. januára 2012 o 09:09
    Super,dobré...


  • zinnajdha, 23. januára 2012 o 09:11
    uložené. Apropo, čie sú to ruky, čo ukladajú ingrediencie do zapekacej misky ?


  • renacica, 23. januára 2012 o 11:19
    paci sa mi ze vyzeraz byt uzasni otecko a dufam ze aj manzel ,len tak dalej a recepty sa mi lubia:))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • pacun110, 23. januára 2012 o 17:05
    121 cm štvorcových je štvorec á 11 cm
    ruky sú,aj moje,aj,od 28.januára t.r. mojej drahej manželky


  • waocipa, 23. januára 2012 o 22:02
    ako vždy super -recept vyskúšam toto som ešte nie robila...


  • janger, 24. januára 2012 o 22:21
    Takze bude svadba :-)? Pekne ste spolu navarili, mnam.


  • sneica, 28. januára 2012 o 16:01
    to je dobrota...:)


  • aksim12, 11. júna 2012 o 19:52
    určite vyskúšam



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist