Lávový zákusok
Lávový koláčik
Autor receptu: nocka
Koláčik naplnený tečúcou čokoládovou hmotou.
12 porcií |
20 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky si nalámeme čokoládu. Misu s čokoládou vložíme do hrnca s horúcou vodou (do vodného kúpeľa). Voda by sa nemala variť. Keď sa čokoláda začne topiť, pridáme 200 g masla.
Po roztopení misu vyberieme z vody a čokoládu s maslom premiešame, aby sa obidve suroviny dobre prepojili.
- Kým sa stápa maslo s čokoládou, do druhej misky si rozbijeme 4 celé vajcia, pridáme 200 g kryštálového cukru. Spolu ich vyšľaháme elektrickým šľahačom do bielej peny.
- Čokoládovú masu z bodu 1 a vyšľahané vajcia z bodu 2 spojíme, premiešame a pridáme 200 g preosiatej hladkej múky. Zľahka zamiešame.
Masou naplníme malé sillikónove formičky do 2/3. Pečieme 7-10 min. na 180 stupňov.
Do rúry dáme najprv jeden koláčik, aby sme zistili, ako nám pečie rúra, pretože koláčik má zostať vo vnútri tekutý. Po upečení koláčiky necháme vo formičkách trochu vychladiť a potom ich vyklopíme. Ak chcete,aby sa vám vnútro roztieklo prekrojte ho ešte teplý. Ak chcete vnútro krémové nechajte ho trošku stuhnúť. Podávame so zmrzlinou alebo s ovocím.