Laskonky

Laskonky
Foto: janac
janacJanac, recept pridal: 16. decembra 2009 11:44Ďalšie jeho recepty

...tiež jeden z obľúbených receptov na vianočné pečenie...

Suroviny

40
minút
príprava
30
minút
na 115 °C

Postup prípravy receptu

1

5 bielkov a 400g kryš. cukru šľaháme nad parou do tuha. Zložíme z ohňa a pridáme orechy. Na papier na peč. pomocou šablony / dostať kúpiť v domácich potrebách / natierame laskonky. Sušíme pri 115 stup. asi 30 min.

2

Plnka: Cukor upálime na karamel, zalejeme vodou a nacháme rozvariť. Do mlieka dáme Zlaté klasy a vylejeme do karamelu a uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Do studeného pridáme maslo a dobre vyšľaháme.

3

Pomocou cukr. vrecúška striekame na laskonku plnku a druhou laskonkou to spojíme. Prajem dobrú chuť!!!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • stefani, 17. decembra 2009 o 11:43
    Tak toto sa chystám urobiť,lebo pri pečení vždy nejaké bielky ostávaju.Dobrý nápad.


  • sovka62, 17. decembra 2009 o 18:53
    Práve mi ostalo 8 bielkov, takže vyskúšam. Tiež som sa už dlho chystala, ale asi je práve teraz správny čas.


  • honestka, 17. decembra 2009 o 19:14
    tieto robievam uspesne aj ja vdaka tomu, ze zo Slovenska mi p.Janka poslala tuto formicku (dovtedy boli vselijake teraz vyzeraju perfect), ale krem nerobim karamelovy. Ja ich robim najmenej z 12 bielok a nidky ich nie je dost. Chutia bozsky!


  • orchidea, 30. januára 2010 o 18:44
    Práve dnes som si objednala šablonu na laskonky, som rada, že som našla tento recept, určite ho vyskúšam lebo laskonky sú moje obľúbené koláčiky. Ďakujem za recept.


  • pheoby21, 5. decembra 2010 o 14:10
    milujem laskonky ale neide do nich nahodou aj kokos??


  • zdenkas, 13. novembra 2011 o 16:22
    juj aj tieto laskonky vyzerajú výborne,ukladám.Aj karamelová plnka sa mi páči.


  • mariaklara, 10. mája 2012 o 16:04
    Krásne, ukladám .



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist