Laskonky

Laskonky
Foto: janac
janacJanac, recept pridal: 16. decembra 2009 11:44Ďalšie jeho recepty

...tiež jeden z obľúbených receptov na vianočné pečenie...

Suroviny

40
minút
príprava
30
minút
na 115 °C

Postup prípravy receptu

1

5 bielkov a 400g kryš. cukru šľaháme nad parou do tuha. Zložíme z ohňa a pridáme orechy. Na papier na peč. pomocou šablony / dostať kúpiť v domácich potrebách / natierame laskonky. Sušíme pri 115 stup. asi 30 min.

2

Plnka: Cukor upálime na karamel, zalejeme vodou a nacháme rozvariť. Do mlieka dáme Zlaté klasy a vylejeme do karamelu a uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Do studeného pridáme maslo a dobre vyšľaháme.

3

Pomocou cukr. vrecúška striekame na laskonku plnku a druhou laskonkou to spojíme. Prajem dobrú chuť!!!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • stefani, 17. decembra 2009 o 11:43
    Tak toto sa chystám urobiť,lebo pri pečení vždy nejaké bielky ostávaju.Dobrý nápad.


  • sovka62, 17. decembra 2009 o 18:53
    Práve mi ostalo 8 bielkov, takže vyskúšam. Tiež som sa už dlho chystala, ale asi je práve teraz správny čas.


  • honestka, 17. decembra 2009 o 19:14
    tieto robievam uspesne aj ja vdaka tomu, ze zo Slovenska mi p.Janka poslala tuto formicku (dovtedy boli vselijake teraz vyzeraju perfect), ale krem nerobim karamelovy. Ja ich robim najmenej z 12 bielok a nidky ich nie je dost. Chutia bozsky!


  • orchidea, 30. januára 2010 o 18:44
    Práve dnes som si objednala šablonu na laskonky, som rada, že som našla tento recept, určite ho vyskúšam lebo laskonky sú moje obľúbené koláčiky. Ďakujem za recept.


  • pheoby21, 5. decembra 2010 o 14:10
    milujem laskonky ale neide do nich nahodou aj kokos??


  • zdenkas, 13. novembra 2011 o 16:22
    juj aj tieto laskonky vyzerajú výborne,ukladám.Aj karamelová plnka sa mi páči.


  • mariaklara, 10. mája 2012 o 16:04
    Krásne, ukladám .



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist