Lasagne

dalovka - bez fotkydalovka, 22. septembra 2011
Lasagne
Foto: dalovka

Už dlhšie sme mali chuť na lasagne ako z reštaurácie, tak som trošku prezrela net a stvorila z toho vlastný recept. Výhodou je, že Zobraziť celý popisUž dlhšie sme mali chuť na lasagne ako z reštaurácie, tak som trošku prezrela net a stvorila z toho vlastný recept. Výhodou je, že lasagne netreba predvárať. Všetkým veľmi chutili a zjedli sa na posedenie :)

5
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

pol balíka
500g
 1 konzerva
1 veľká
1 lyžička
1 yžička
3 dcl
2 PL
1 lyžička
170 ml
1 lyžička
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Začneme samozrejme cibuľkou, ktorú osmažíme do sklovita. Nasleduje mleté mäsko, ktoré rozpracujeme na panvici, pridáme koreniny (MČK, Rasca, Oregano, soľ) a necháme poriadne zatiahnuť.

  2. 2

    Keď je mäso zatiahnuté, pridáme rajčiny pokrájane na menšie kúsky (pôvodne sa pridávaju rajčiny z konzervy, ale keďže som sa potrebovala zbaviť posledných rajčiniek, pridala som samozrejme tie). Ďalej pridáme rajčinový pretlak, množstvo je na vás, podľa toho aké riedke to chcete mať. Ja som ho pridala dost veľa, odporučila by som takých 150 - 200 ml. Dôležitá časť je pridať deci vody, vďaka tomu NETREBA LASAGNE PREDVÁRAŤ, čo veľmi šetrí čas. Prikryjeme a necháme dusiť.

  3. 3

    Kým sa nám mäsko dusí, pripravíme si bešamel. Pol kocky malého masielka rozpustíme v menšom kastróliku, pridáme 2 PL hladkej múky a za stáleho miešania vytvoríme kompaktnú hmotu. Pridáme mlieko a neustále miešame. Po chvíľke nasleduje kyslá smotana. Všetko spolu poriadne premiešamie a prilejeme k rajčinovomäsovej omáčke. Necháme všetko spolu ešte prevrieť. (niekto dáva bešamel zvlášť, ale mne sa to takto spolu dost zapáčilo, takže je to na vás :))

  4. 4

    Naleduje záverečná časť. Zoberieme si zapekaciu misu (ja mám túto lacnú z Ikei) a začneme vrstviť. Tenká vrstva mäsovej omáčky,na to popritláčame lasagne, ktoré sme kúpili v obchode (cena sa pohybuje medzi 2 az 3 eurami). Mne vyšli 3 kúsky na jedno poschodie, . Na to znova omáčka, lasagne atd. Ako nam to vyjde ponecháme fantázií. Ja som dala hore este vrstvu lasagni a na to len trošička omáčky aby mi to zmäklo, ale ako vidíte na obrázku troška mi konce zhoreli, preto odporúčam dať ako poslednú vrstvu mäsa, hojne to zasypať syrom a šupnúť takto do trúby.

    Lasagne - obrázok 4

Diskusia k receptu

morenajea
Na vrch by mala ísť samotná vrstva bešamelu, lebo ten je hustejší ako mäsová omáčka a z plátov nestečie. Ale záleží ako je kto zvyknutý.
orchidea
Robievam podobne lasagne hlavne kvôli dcére, tá ich má veľmi rada. Skúsim aj podľa tvojho receptu.
1x jurka
letisia
@morenajea....pri tomto recepte nemôže ísť navrch bešamel, lebo bešamel nie je samostatne, ale pridaný do mäsovo-paradajkovej omáčky. Aj ja takto robím lasagne, viac nám chutia ako tie klasické.
1x jurka
dalovka
Dnes som robila znova, lebo mi ostala omáčka aj pláty. Dávala som tenšiu vrstvu omáčky a zakončila to tiež vrstvou omáčky a syru a musím povedať že boli este lepšie ako tieto pôvodné :)
julica
Prvýkrát vidím, že do bešamelu sa dáva kyslá smotana, ja robím len s mliekom, na záver okorením čerstvým čiernym a postrúham muškátový orech či citrónovú kôru. a ešte by som pridala do rajčín cesnak a bazalku. a to už je všetko, mňam :)
tetuska
@letisia
myslím, že navrch lasagní môže ísť bešamel, ja ho tam dávam a potom posypem syrom, okrem toho dávam bešamel vždy na mäsovú vrstvu a lasagne boli vynikajúce, ani v reštaurácii som lepšie nejedla...
gabsim
tak to dneska asi prvy krat risknem teda bez predvarania lasagni, lebo som nejaka leniva :)
deninka18
a ako dlho ich pečiete keď ich pečiete to som nikde nevidela.a pri koľkých stupňoch
martina1985
Recept vyzera vyborne, prave som jedny strcila do rury, ale ja na lasagne pouzivam vyhradne ciste hovadzie mlete maso - a kupujem ho cerstve u masiara a davam pomliet. Bravcove, alebo mix brav/hov mi nejako "smrdi".. neviem preco. Vareniu zdar!
fredybr
Odskúšané, varím len podľa tohto receptu, a chutia výborne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia