Ľanové sušienky

ivah - fotkaivah, 7. decembra 2013
Ľanové sušienky
Foto: ivah

Dnes sa u nás začalo vianočné pečenie, a keďže sa snažíme žiť zdravo, naše pečivo malo byť nie len chutné, ale aj zdravé. Myslím, Zobraziť celý popisDnes sa u nás začalo vianočné pečenie, a keďže sa snažíme žiť zdravo, naše pečivo malo byť nie len chutné, ale aj zdravé. Myslím, že sa naozaj vydarilo. Posúďte sami. ;-)

20 minút
príprava
11 minút
na 150 °C

Suroviny

150 g
50 g
150 g
70 g
120 g
150 g
4 pl (tekuté)
1 ks
1/2 bal
1 čl




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky na sucho pražíme na panvici, kým začnú voňať. Necháme vychladnúť a pomelieme alebo rozmixujeme. Mne sa časť vločiek nevymixovala, ale vôbec to nie je na škodu veci. ;-)

  2. 2

    Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme z nich vláčne cesto, ktoré necháme zabalené v potravinárskej fólii niekoľko hodín odpočívať v chladničke.

  3. 3

    Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme bielkom a pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 11 minút. Necháme niekoľko dní zmäknúť. Dobrú chuť! :-) Ak si chcete pozrieť viac mojich receptov, nájdete ich na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu. :-)

Diskusia k receptu

jamaja
super recept! Ukladám si ho do mojej kuchárskej knihy :)
domasa
Chcem sa ťa opýtať,kde kúpim ten tuk Alsan bio.Tento koláčik je pre mňa veľmi dobrý,lebo mám histamínovú intoleranciu,tak ho rada vyskúšam.Na túto diétu je totiž dosť málo receptov.ďakujem.
evanaaa
@domasa , odpoviem ti zatiaľ ja - kúpiš ho v zdravých potravinách ( Zdravá výživa) alebo v DM drogérii.
@ivah , veľmi dobrá skladba tých sušienok, veľa vlákniny, najmä tie ľanové semienka, ale aj ostatné.
figovnik
Super !! už ho mám aj v kk, len to sa chcem opýtať, ja tak viem že lanové semiačká by mali byť podrtené nie celé - inak nemá žiaden význam ich jesť lebo telo ich vylúči tak isto v celku a nič vzácne si z nich nezoberie...??ja tak vidím že tie vaše sú celé len preto sa pýtam- a možno aj zle vidím !! ale super recept a idem vyskúšať cez víkend určite !! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia