Langošové experimentovanie

Autor receptu: bogar

Mala som vo zvyku cez leto jesť na kúpalisku langoše ,ale keďže leto už končí a v podstate ani poriadne nebolo rozhodla som sa že ich vyskúšam doma ....

16
porcií
30-130 minút
príprava
4-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pripravila som si suroviny , očistila a umyla zemiak, cesnak , mrkvičku .... Kvások : vlažné mlieko zmiešam asi s polkou s polky balenia sušeného droždia a pridám cukor nechám aby napučal kvások ....
  2. odvážila som si múku , preosiala som ju cez sitko, a dala som do misy asi polovicu tejto múky (ja som mala môj obľúbený hrniec :P ), druhú polku použijem priebežne pri miesení, .... do hrnca ďalej pridávam smotanu, soľ, korenie, olej olivový, majoránku, pretlačený cesnak, nastrúhaný surový zemiak, vajíčko a zvyšok sušeného droždia. ...(pol z pol balenia :P )
  3. začnem miesiť a vznikne mi riedkejšia hmota. Pridám do nej kvások napučaný a miesim. postupne pridávam zvyšnú múku a ak treba ešte dodávam ... priebežne pridám aj kúsok vody....cesto miesim až kým sa nelepí ako na začiatku ....
  4. vymastím si misku olivovým olejom a tak isto si aj natriem ruky ...cesto vyberiem z môjho super hrnca a preložím ho do misy ... ešte som ho trochu vo vymastenej mise pomiesila a prikryla som ho potravinovou fóliou a utierkou.... Schovala som ho pod paplón a čakala kým vykysne :) foto je pred kysnutím :) :) :)
  5. vykysnuté až po vrch som ho vybrala po hodinke z misky a urobila som takéto bochníky :) opäť som ich prikryla asi na 10 min ...
  6. .. dala som olej na panvičku a pridala som nakrájanú mrkvičku aby sa olej tak neprepaľoval :)
  7. .... medzi tým som si pripravila omáčku na potieranie :) z jogurtu, olivového oleju, 5 strúčikov cesnaku a soli :)
  8. a hurááá vyprážame :)))
  9. ... aj druhú stranu ... :)
  10. ................... takto som podávala :):):):):):) s nastrúhaným syrom ..............dobrú chuť :)