Langošefotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 15. augusta 2012
Langoše(fotorecept)
Foto: kajusiqq

Langoše ktoré ma naučila moja mamička je to síce madarske jedlo ale mamka ho robila ked som bola ešte maličká tak ho beriem za Zobraziť celý popisLangoše ktoré ma naučila moja mamička je to síce madarske jedlo ale mamka ho robila ked som bola ešte maličká tak ho beriem za slovenské:))

50 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
20 g
400 ml
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    1.Vsypeme do misky muku,štipku soli,štipku cukru. 2.Dáme vykysnúť droždie. 3.Pridáme kvasok do misky a miešame až kým sa neprestane lepiť. 4.Necháme kysnúť (30min.)

    Langoše(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    5.Vyberieme vykysnuté cesto a rozdelíme na bochníčky.

    Langoše(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    6.Znova necháme prikryte podkysnúť takých 15 minút.

    Langoše(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    7.Do panvice nalejeme olej. 8.Langoše rozťahujeme a položíme do vriaceho oleja.

    Langoše(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové môžme potrieť cesnakom urobeným vo vode alebo potrieť kečupom,tatarskou omáčkou a posypať syrom. Prajem vám dobrú chuť!

    Langoše(fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A takto vyzerá s tatarkou a syrom:).....tento bol moj prvý:))

    Langoše(fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

modrykamen
Myslím si, že toto je ten pravý recept na langoše (bez vajíčok). Nedalo by sa to vymiesiť v pekárničke? Ale koľko mlieka tam dať- ja skúsim s 2 dcl.
bibia1
ja mám recept s kyslou smotanou, a cesto vydrží v chladničke aj 4 dni, ale to u nás nehrozí :)
gman
@Kajusiqq , paradne, vzhladom na vek klubok dolu, sam som mal par neuspesnych pokusov na langose v mladsom veku. ak mozem malu radu, podla toho ako langos vyzera v panvici, skus pridat olej a spravit cesto redsie a budu viac jemne. drzim palce :)
chiaritta
dnes som tieto langoše robila a fakt sme si pochutili :)) vďaka za recept. Ja som ich raz robila, ale z iného receptu a skončili katastrofálne... Ale tieto dopadli priam ukážkovo a chutili všetkým :)
Mlieka som tam dala tak odhadom pol litra na dvojitú dávku. Ale bolo dosť riedke, musela som pridať múky... tak 2 dcl by mohlo byť akurát ;)
eeozniap
Dieta zlate, recept je skvely-asi preto,ze je zrovna madarsky...
a ktomu tvojmu bezduchemu komentaru,ze "su sice madarskym jedlom,ale beriem ich za slovenske" si zas a znova mozem poplakat nad tym,aka je ta slovac primitivna a obycajna.
Niezeby si sa tesila,ze mas hned tu y a rohom moznost ist do inych statov a ucit sa nieco aj ich kulure...nie,radsej budeme hejslovaci primitivny,ale hned ako prideme do ciech mluvime, a ovsem nezabudajme na polsk jedla na americky sposob,ktore jedavate,a americk vlajky na satach,ktore nosite...velki slovaci.....
ach jaj...som naozaj rada, ze ma pan boh obdaril aspon akou-takou inteligenciou,ze nerozdelujem ludi podla toho,odkial pochadzaju...
bless
rea1
@eeozniap , mas pravdu, niektori hejslovaci, ale nielen oni, su nesmierne primitivni. napriklad ty. odsudzujes "americke vlajky na satach" a rozlucis sa - bless. panboh ta naozaj obdaril iba akou takou inteligenciou, skus si po sebe ten svoj vytvor precitat. nema to ani hlavu ani patu a o gramatike radsej pomlcme. cloveku by ta aj luto bolo.
kajusiqq
@eeozniap :DDDD........no eeonziap:D..........milujem Slovensko a cestujem toľko koľko sa vám môže len snívať .......a langoše ano su maďarské aj som to tam napísala ale moja mamina ich robievala keď som bola mala tak preto som napísala že ich beriem ako slovenske takže neviem aký máš problém:D....ale dobre váš názor.....a poľské jedla na americky spôsob?......niekto asi hovori z vlastných skúsenosti pretože osobne by ma to nenapadlo a k šatám:DD....nech si každý nosí čo chce ale neviem prečo sa na tejto stránke rozoberajú takéto veci:)........Maj sa krásne:)
jokin
kajusigg tie langoše sú dobré a je úplne jedno odkial pochádzajú. Nevšímaj si určitých rypákov čo sa na vareche vyskytujú iba preto aby mohli rýpať a pritom nepridajú ani malí receptík. Je úžasné že vieš tak variť v Tvojom veku a ako sa dá súdiť tak ťa to aj baví. Len tak ďalej.
kikili
ano, dá sa robiť kysnuté cesto aj bez vajíčok, keď náhodou došli alebo niekto ich nemôže papkať..Bola som prekvapená, keď mi to povedala susedka.
Langoše som robila aj z takéhoto cesta, aj nastrúhanými varenými zemiakmi. Stačí 2ks. Langoše sú mäkšie. Sú dobré aj tak aj tak..)
marika21
Rozum tu postojí , keď si tu človek prečíta komentáre k receptu. Hodnotíme recepty, alebo "Mars".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia