Langoše tak, ako ich robím ja

patka111 - fotkapatka111, 17. marca 2015
Langoše tak, ako ich robím ja
Foto: patka111

Viem, že je tu celkom dosť receptov na langoše, sama som ich zopár skúsila :-) no žiaľ ani jeden z overených receptov mne osobne Zobraziť celý popisViem, že je tu celkom dosť receptov na langoše, sama som ich zopár skúsila :-) no žiaľ ani jeden z overených receptov mne osobne nevyhovuje, neviem prečo ale jednoducho sa mi nikdy nepodarili. Tak som si ich skúsila spraviť po svojom a neuveríte, z toho cesta robím už istú dobu pizzu :-D. Tak nech sa páči, snáď si aj niekto z vás na nich pochutná ;-)

9
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ČL
1/2 kocky
300 ml vlažná
1 ČL




Postup

  1. 1

    Suroviny sú na 9-10 ks. Hladkú múku premiešame so soľou, preosievať nemusíme. V strede si urobíme jamku a nadrvíme droždie, posypeme cukrom a zalejeme cca. 1,5dcl vlažnou vodou (vodu dávam od oka). Necháme asi 15 minút vykysnúť kvások. Po vykysnutí kvásku si začneme vypracovávať cesto a postupne prilievame zbytok vlažnej vody. Cesto si miesime vareškou, pretože bude riedke a vareškou to treba poriadne vymiešať. Ak je vody málo a cesto je husté pridáme ešte vodu, pomaličky prilievame a miesime aby nám cesto zostalo zhruba takej konzistencii ako na obrázku, musí nám voľne padať z varešky.

    Langoše tak, ako ich robím ja - obrázok 1
  2. 2

    Po vymiesení cesto posypeme hladkou múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme cca. 45 minút kysnúť.

  3. 3

    Po vykysnutí si cesto preklopíme na olejom potretú dosku (na obrázku si prosím všimnite množstvo oleja) a naolejovanými rukami si z cesta odoberáme kusy, z ktorých na panvici vysmažíme langoše. Netreba ich predom tvarovať, krásne sa nám natiahnu počas kladenia na panvicu, jemne ich ponaťahujeme a položíme na rozpálený olej. POZOR olej nám nesmie horieť, smažíme ich na strednom stupni/plameni. Ja mám indukčnú varnú dosku a smažím ich na stupni č.8 (zo 14). HOTOVO, prajem dobrú chuť!

    Langoše tak, ako ich robím ja - obrázok 3

Diskusia k receptu

motyka
Taktiež občas robím langoše. Doteraz podľa @tatranky. Tvoje vyzerajú tiež výborne. Najbližšie vyskúšam podľa tvojho receptu. KK*****
tinca
krásne pampúchy, ja roky robím z cesta kysnutého v chladničke, rcp som pridala aj sem. Každý máme svoj overený, ale máš ich vydarené:)
oldomachac
langose v mojej rodine robime pravidelne, ano je vela receptov na ne, ale asi tento nepozna, lebo by tu nepisala, ze jej ziadny nevyhovuje, a to je recept podla ,,,Tinca,,, langose kysnute v chladnicke a tie su super, apropo, cesto na langose a cesto na pizu su dve rozne specificke cesta, toto spajat je hlupost
tieto mi pripadaju typicke bufetacke - rychle, lacne a vela penazi za ne
dobru chut
1x radox1
deria
tiež robím lángoše takto jednoducho, bez mlieka, vajec a smotany, len pridávam mletý kmín. Naučila ma to dávno jedna teta z Komjatíc, na ktorú s láskou spomínam. Sú chutné a ľahšie stráviteľné.
patka111
@Motyka (18.3.2015 09:54)

Tak ja len dúfam, že budú chutiť :-) ďakujem za pekný komentár




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia