Langoše s kyslou smotanou

Langoše s kyslou smotanou
zabiatko66Zabiatko66, recept pridal: 11. októbra 2011 9:05Ďalšie jeho recepty

Včera na večeru sme mali langoše, robila som ich prvý krát, vydarili sa a veľmi nám chutili. Moja polovička k langošom pripravila chutný šalátik. Mňam.

Suroviny

4
porcie
6
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z múky, mlieka, droždia a soli vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť 6 hodín v chladničke. Potom cesto vyberieme na pomúčenú tablicu. Ruky si potrieme olejom a z cesta si natrháme rovnako veľké kúsky a tvarujeme langoše. Langoše opečieme z každej strany na horúcom oleji. Teplé potrieme olejom a cesnakom. Odzobíme kyslou smotanou a šalátikom. Z 500 g múky urobíme 12 ks langošov.

2

Cesnak očistíme a pretlačíme. Polovicu preltačeného cesnaku zmiešame s olejom a osolíme. Druhú polovicu pretlačeného cesnaku primiešame do kyslej smotany.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 11. októbra 2011 o 12:30
    už som dávno nerobila,bolo by na čase,ďakujem za pripomenutie....


  • orchidea, 11. októbra 2011 o 12:57
    Robievam, sú výborné.


  • sovka62, 11. októbra 2011 o 16:36
    Z toho cesta ja robievam šišky a sú naozaj výborné. Ako langoše nám to nechutí, deti vždy frfľali, že to nie langoš ale koláč, keď je taký červený. Tak robievam len z múky, soli, droždia a vody, to sú podľa našich tie pravé.


  • tinca, 11. októbra 2011 o 18:12
    narobila si chute, už dávno som nerobila, ja som tiež pridala kysnuté v chladničke.


  • diabambulka, 12. októbra 2011 o 15:36
    máš ich krásne, môj manžel miluje langoše a tak sa narobí vždy toľko že je aj na dva dni, cesto mám odložené v chladničke a potom sa už len upečie voňavý chrumkavý langošík, Dokonca do cesta niekedy sa môže pridať ajj kyslá smotana, alebo biely jogurt, ale nieje tam vôbec potrebná. Ja ju mám veľmi rada len tak na langošoch namiesto tatarky:-)


  • coldbery, 12. októbra 2011 o 19:10
    príma receptík...langoše mám veľmi rada...:))))


  • zabiatko66, 13. októbra 2011 o 07:37
    No baby viete čo, znovu som včera večer zamiesila cesto na langoše. Veľký ohlas bol doma tak budú dnes znovu langoše. Mňam, už sa na ne teším.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist