Langoše s kyslou smotanou

zabiatko66Zabiatko66, 49 ročná žena, Liptovský Mikuláš, 11. októbra 2011 9:05
Ďalšie jej recepty »

Včera na večeru sme mali langoše, robila som ich prvý krát, vydarili sa a veľmi nám chutili. Moja polovička k langošom pripravila chutný šalátik. Mňam.

4
porcie
6 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2-3 dcl vlažné
( 1 kocka )
1 ks
(1 kelímok)
6  - strúčiky

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky, mlieka, droždia a soli vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť 6 hodín v chladničke. Potom cesto vyberieme na pomúčenú tablicu. Ruky si potrieme olejom a z cesta si natrháme rovnako veľké kúsky a tvarujeme langoše. Langoše opečieme z každej strany na horúcom oleji. Teplé potrieme olejom a cesnakom. Odzobíme kyslou smotanou a šalátikom. Z 500 g múky urobíme 12 ks langošov.

  2. 2

    Cesnak očistíme a pretlačíme. Polovicu preltačeného cesnaku zmiešame s olejom a osolíme. Druhú polovicu pretlačeného cesnaku primiešame do kyslej smotany.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist