Langoše s kyslou smotanou

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 11. októbra 2011

Včera na večeru sme mali langoše, robila som ich prvý krát, vydarili sa a veľmi nám chutili. Moja polovička k langošom pripravila chutný šalátik. Zobraziť celý popisVčera na večeru sme mali langoše, robila som ich prvý krát, vydarili sa a veľmi nám chutili. Moja polovička k langošom pripravila chutný šalátik. Mňam.

4
porcie
6 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2-3 dcl vlažné
( 1 kocka )
1 ks
(1 kelímok)
6  - strúčiky




Postup

  1. 1

    Z múky, mlieka, droždia a soli vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť 6 hodín v chladničke. Potom cesto vyberieme na pomúčenú tablicu. Ruky si potrieme olejom a z cesta si natrháme rovnako veľké kúsky a tvarujeme langoše. Langoše opečieme z každej strany na horúcom oleji. Teplé potrieme olejom a cesnakom. Odzobíme kyslou smotanou a šalátikom. Z 500 g múky urobíme 12 ks langošov.

  2. 2

    Cesnak očistíme a pretlačíme. Polovicu preltačeného cesnaku zmiešame s olejom a osolíme. Druhú polovicu pretlačeného cesnaku primiešame do kyslej smotany.

Diskusia k receptu

danculka
už som dávno nerobila,bolo by na čase,ďakujem za pripomenutie....
sovka62
Z toho cesta ja robievam šišky a sú naozaj výborné. Ako langoše nám to nechutí, deti vždy frfľali, že to nie langoš ale koláč, keď je taký červený. Tak robievam len z múky, soli, droždia a vody, to sú podľa našich tie pravé.
tinca
narobila si chute, už dávno som nerobila, ja som tiež pridala kysnuté v chladničke.
diabambulka
máš ich krásne, môj manžel miluje langoše a tak sa narobí vždy toľko že je aj na dva dni, cesto mám odložené v chladničke a potom sa už len upečie voňavý chrumkavý langošík, Dokonca do cesta niekedy sa môže pridať ajj kyslá smotana, alebo biely jogurt, ale nieje tam vôbec potrebná. Ja ju mám veľmi rada len tak na langošoch namiesto tatarky:-)
zabiatko66
No baby viete čo, znovu som včera večer zamiesila cesto na langoše. Veľký ohlas bol doma tak budú dnes znovu langoše. Mňam, už sa na ne teším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia