Langoše (fotrecept)

tkatka - fotkatkatka, 15. apríla 2011
Langoše (fotrecept)
Foto: tkatka

Vynikajúce langoše. :)

5
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

60 dkg
200 g
1 ks
1 ks
1 PL
1,5 dcl vlažné




Postup

  1. 1

    Múku, vajce, smotanu a soľ dáme do nádoby na kysnutie.

    Langoše (fotrecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme kvások: do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor a droždie.

    Langoše (fotrecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kvások prilejeme do múky.

    Langoše (fotrecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypracujeme cesto. Dáme do chladničky na 2 hodiny kysnúť.

    Langoše (fotrecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce.

    Langoše (fotrecept) - obrázok 5
  6. 6

    Trochu ponaťahujeme.

    Langoše (fotrecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z obidvoch strán vysmažíme na oleji.

    Langoše (fotrecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s cesnakom alebo s kečupom a syrom, alebo so smotanou. Prajem dobrú chuť :)

    Langoše (fotrecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

hubata
Verím že z Dolného Baru budú langoše vynikajúce !
viedra
@TKATKA langoše s chladničky som dlho hladala lebo som stratila ten recept ukladam do kk možem mat cesto v chladničke aj dva dni?
duschko
Obdlznikove som teraz videl prvy raz. Zdaju sa mi celkom zaujimave. Urcite je s nimi menej prace. Ukladam do MKK. Velmi pekne foto.
daewootn
Já ich tvarujem do placky, recept je podobný ale postup spracovania mám jednoduchší. Cesto nespracúvam kváskom, ale do múky vsypem sáčok práškových kvasnic a 1 KL sody+sódy bikarbóny / kvasnice používam " modrú lastovičku ". Vyvaľkané cesto vkladám rovno do väčšieho silonového sáčku ktorý vložím do obdialnikového
obalu od mäsa / odpad / a tam môže zostať aj 8 až 10 dní. Ak idem na návštevu obal so sáčkom vyberiem z chladničky a cestujem. Ak
cesto neminiem po návrate ho vložím spät. S cestom sa dobre pracuje
- naťahuje, ak dávku spracujem pred pečením do guličky
/ tenisová loptička / a cesto nechám odpočinúť asi 20 min. Dobrú chuť:
anninkka
mam rada langoše ale ešte som ich nerobyla ......vyskušam tvoj recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia