Langoše ako od maminky

kaktusik - bez fotkykaktusik, 29. augusta 2011
Langoše ako od maminky
Foto: kaktusik

Už najmenej dva týždne som mala neuveriteľnú chuť na langoše. Dokonca sa mi o nich snívalo. Hľadala som na internete najlepší recept, pretože som Zobraziť celý popisUž najmenej dva týždne som mala neuveriteľnú chuť na langoše. Dokonca sa mi o nich snívalo. Hľadala som na internete najlepší recept, pretože som sa chcela trošku "vytiahnuť" pred mojím drahým aká som ja šikovná gazdinka :) No a po dlhom hľadaní som zavolala maminke, ktorá mi tento recept nadiktovala. Výsledok posúďte sami...

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
400 ml
1 ks
1 KL
2 KL
250 ml
2 KL




Postup

  1. 1

    Mlieko zohrejeme, pridáme doň kryštálový cukor a droždie. Necháme chvíľku podkysnúť. Medzitým si do misky pripravíme múku, smotanu, vajíčka, soľ a kmín.

  2. 2

    Do misky potom vylejeme kvások a vymiesime.Cesto prikryjeme mikroténovým sáčkom a dáme do chladničky na 3-4 hodinky. Ja som mala cesto v chladničke trošku dlhšie, pretože kým kyslo odskočili sme si na výlet do ZOO. Ale vôbec mu to neuškodilo :)

    Langoše ako od maminky - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto si rozdelíme na menšie bochníčky, necháme troška podkysnúť. Následne ich roztiahneme na veľkosť panvice alebo hrnca, kde langoše pečieme a šup s nimi na olej. Hotové langoše môžeme potrieť cesnakom, kečupom, smotanou, tatárskou a posypať syrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

viera1
Xi,xi,to si urobila z 1kg múky ?Koľko vás je doma ?
kaktusik
viera1 - no to som robila aj pre kamosov :) sami by sme langose z kila muky nezvladli spapat :)

garanco
@kaktusik , to cesto môžeš mať v chladničke aj niekoľko dní a ak budeš mať chuť len, napr. len na 1 langošík, tak si odtrhneš, koľko potrebuješ,roztiahneš a upečieš, cesto opäť zakryješ vrecúškom a ono si spinká ďalej, pokiaľ všetko nevypečieš. Joj, ale si mi narobila chute, asi budú dnes na obed:-))) !
medovnicek
vydarené, krásne langoše, ja ich zvyknem robievať podľa receptu uverejneného myslím v úplne prvom čísle knihy Recepty zo Života a myslím si, že sa tomuto veľmi podobá a môžem len povedať, že sú ozaj vynikajúce, tak si ma navnadila, že ich tento týždeň určite urobím aj ja
aroooo
podobné som sem pridala aj ja arecha.pravda.sk/recepty/rychla-pizza-langos/8465-recept.html tiež vydržia dlhšie v chladničke
renama
mňam dala by som si, ale tiež nezvládneme s 1kg :)) @garanco ako dlho môžu "odpočívať" v chladničke?
kaktusik
jej dakujem vam vsetkym, som rada ze som vam narobila chute :) aj by som sa s vami o nejaky ten langos podelila, ale vecer sme mali este jednu navstevu a len sa tak po nich zaprasilo...
elisticka
zaujimavy recept... ze v chladnicke... no musim vyskusat a a ked hovori @garanco ze sa nemusia robit naraz len po troske tak to je super... ako kto prichadza domov tak mu urobit cerstvy... super napad dakujem za receptik....
darinocka
Robievam z polovičnej dávky,sú naozaj skvelé a podľa receptu,ktorý mám,vraj cesto vydrží v chladničke dva týždne.To ale nemá šancu.Je fajn,že cesto je vlastne polotovarom a langoše môžu byť vždy čerstvé. ;)
kaktusik
@elisticka za malicko... dufam, ze langose budu chutit :)

@zuzickaaa1 dakujem zuzi, ved za tieto moje varechove aktivity mozes vlastne ty :) som na vareche totalne zavisla
dogagador
mna prekvapuje rasca, nikdy som nezacitila chut rasce v ziadnom langosi...??
kaktusik
@dogagador ani ja som sa s rascou v langošoch nestretla :) ale taky bol recept, tak som to tam dala... a hlavne, je ho tam naozaj len troska a cesto tak fajnovo prevonia.
garanco
@kaktusik ,
Langoše boli na obed, dobre si ma navnadila! Cesto nenechám v chladničke dlhšie ako týždeň (to bolo najdlhšie), ono totiž vždy, keď otvoríte chladničku, volá: "upeč si ma!!!" :-)))
Tá rasca je v nich naozaj výborná, robím niekedy aj langoše pod názvom "maďarské", kde do cesta idú varené prelisované zemiaky a tiež rasca.
dorisa
Tvoj langoš mi pripomenul kupalisko Vyhne, tam som ho jedávala. Inak, málo doma jeme túto pochutku.
kaktusik
@garanco
som rada, ze ti chutilo :) hmmm nabuduce mozem pre zmenu vyskusat ja tie langose so zemiakmi... znie to zaujimavo

@mariaklara
dakujem :) snazila som sa :)
diabambulka
tak ten vysmiaty langoš by zaručene potešil môjho synčeka aj manžela :-))) krásne
kavicka
aj ja robievam tieto ,ano vydrzi cesto aj dva tyzdne v chladnicke ,a vzdy si mozte odobrat kolko potrebujete a urobit vzdy cerstvy
marta5
No narobili ste mi také chuťky,že asi zajtra ich budem robiť.Mala som na ne chuť,mali ich na jarmoku,no tam je asi dosť prepálený olej, tie domáce sú iste zdravšie. Srdečne dakujem za skvelý recept-ukladám.
renama
Dnes sme mali langoše, boli to moje prvé, ešte nikdy predtým som nerobila, aj keď ich mám veľmi rada. Tieto sú vynikajúce, aj keď je ich dosť, zanesiem aj rodičom, nech si pochutia. A môj synátor povedal, že už nemusíme kupovať na kúpalisku langoše, že už len doma napečiem a vezmeme si.......................šetrné dieťa :DDD
modrykamen
Tak takéto langoše musím urobiť. To odoberanie z chladničky sa mi strašne páči. Takto nemusím celé urobiť naraz a neobjem sa.
valeria232
Stále hľadám recept na langoše aké boli v školskom bufete :)) Vyskúšala som ich už mnoho. Žial, nie sú to ani tieto, avšak musím povedať, že boli veľmi chutné, všetci sme si pochutnali a recept si ukladám. A čo sa týka množstva, u nás sa stále varieva takto vo veľkom, keďže sa varí pre 8 ľudí :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia