Laň na pomarančoch s čučoriedkami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 14. septembra 2014

Dostala som darček od horára k narodeninám...jelenie a lanie mäsko...potešila som sa veľmi, lebo som túžila ochutnať tento druh diviny...chcela som ho urobiť tak, Zobraziť celý popisDostala som darček od horára k narodeninám...jelenie a lanie mäsko...potešila som sa veľmi, lebo som túžila ochutnať tento druh diviny...chcela som ho urobiť tak, ako sa na to mäsko patrí, takže jemne...na pomarančoch a s čučoriedkami...

4
porcie
40 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
30 g domáca
1 ks
1 ks veľká
1 ks nakrájaný na kocky
 hrubozrnná
 štipka
1/2 ČL
1 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Lanie mäso som umyla...a pokrájala na kocky..

    Laň na pomarančoch s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala na malé kocky pokrájanú slaninu...opiekla a pridala som hned pokrájanú cibuľu...pridala som pokrájané kocky mäsa a opekala, kým sa tekutina neodparí...potom som ho podliala vodou ,osolila, pridala som celú rascu a posypala korením na divinu, dusila...pridala som na malé kocky pokrájanú paradajku,občas som podliala malým množstvom vody...keď bolo mäsko mäkké, pridala som pokrájaný pomaranč...

    Laň na pomarančoch s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    nechala som iba chvíľku prejsť varom, ..pokiaľ sa mäsko dusilo, zamiesila som si na knedlík, nechala vykysnúť a v pare uvarila...

    Laň na pomarančoch s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    hotové mäsko som už iba ochutnala a dochutila....

    Laň na pomarančoch s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hotové knedlíky som pokrájala, pridala k nim lanie mäsko a ozdobila pomarančami...pomarančovú kôru som využila ako mištičku pre čučoriedky...prajem vám dobrú chuť...)

    Laň na pomarančoch s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

elysa
parádny obed izka, aj môj dnes varil gulášik z diviny...
havino
dobrý horár, dobrý obed, krásne si naservírovala
tinkad
Krasne jedlo! Vsetko najlepsie k narodeninam, Izka :)
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za komentáre.-)Ďakujem pekne aj za blahoželanie.-)
jamarlen
kráľovská divina na kráľovský spôsob, kráľovský porcelán, kráľovská porcia…komuže si toľko dopriala, bude asi kráľ:)
svedka
@Izka nemala si to nahorkle?Lebo ten pomaranc nevyzera byt dobre ocisteny.Nic v zlom,uz som to tu pri jednom recepte citala.
svedka
Nbuduce budes vediet,ako vyfiletovat ,taka mala pomocka ,ale spravi vela:)


izabella929
@jamarlen..bolo to skutočne super.-)@svedka...nebolo vôbec horké,ozaj zostala na pomaranči len nepatrná vrstva kože...ale takto nivočiť pomaranč sa mi tiež nepáči...robievam Vianočný džem, do ktorého ide veľké množstvo pomarančov a dokážem ich nožom úplne ošúpať, že na nich nič nezostane a po ošúpaní zostanú pekne celé...dík za video..)@stacy77777..te ším sa, že sa ti obed páči...) Všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre.-)
tiginko
tak toto by som veľmi rada ochutnala, vyzerá to výborne
ivav
Nádhera! Niet čo dodať.
salinka
Môžem akurát tak pochváliť recept, lebo koštovať to určite nebudem mať možnosť:-(
izabella929
@salinka...tie ž som o tom bola presvedčená, ale predsa sa stal zázrak a veľmi som sa tešila, že som tú divinu dostala...ďakujem pekne za milý komentár.-)
kecemis
Ked vidim tu dobrotu, neviem ci narastla dost velka lan aby ma nasytila. I ked dnes uz asi jest nebudem, aby som si neznicil urcite vyborny zazitok, aj ked obrazovkovy.
sracz
Vieš sa Ty naozaj šikovne aj v kuchyni zvŕtať, @izabella929 dievča rúče! Divina na "jemno" skrotí nie jedného "divočiaka" a som presvedčený, že s podobnou porciou pri Tvojom stole, by som spieval serenádu v čardášovom tempe aj ja!!!
izabella929
@kecemis...nu ž dostala som toto mäsko od horára darom...tak som nepozerala ani do očí , iba som sa šťastne pousmiala, lebo už som vedela, že bude krásne a chutné jedlo...som rada, že sa ti jedlo páči.-)@szacz...nu ž kedy ako...ale jedlo bolo veru parádne hodné aj grófa Eszaterházyho..ej a zaspievať by si mohol.-))az a szép a z a szép, akinek a szeme szép, akinek a szeme fekete,.)))Ďakujem vám veľmi pekne obom za milé komentáre.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia