Pudingový zákusok
Lajči rezy (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Mäkučké medové pláty plnené dvojakým krémom. Je to tradičný maďarský zákusok
(Lajči = Ľudovít).
20 porcií |
50 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto okrem múky vložíme do misky a varíme nad parou asi 5 minút.
- Ihneď pridáme múku a spracujeme hladké cesto. Rozdelíme na tri rovnaké časti.
- Cesto je dosť lepkavé, odporúčam vaľkať na papieri na pečenie. Veľkosť 30x25 cm.
- Všetky tri pláty pečieme na 180 °C maximálne 10 - 12 minút. Pláty nesmú byť vysušené.
- Z mlieka, vanilkového pudingu a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
- Tak isto si pripravíme aj ružový puding. Ja som použila punčový, ale môžte použiť jahodový či malinový, hlavne aby bol ružový.
- Maslo s cukrom vymiešame do peny, po lyžiciach pridávame vychladnutý vanilkový puding.
- Tým istým postupom pripravíme aj ružový krém. Do ružového som pridala aj trochu rumu.
- Na vychladnutý plát natrieme najprv vanilkový krém. Priložíme druhý plát.
- Opäť natrieme krémom, tentoraz ružovým a prikryjeme tretím plátom.
- Aby nám vznikli pekné rezy pri krájaní, odporúčam koláčik zaťažiť a nechať cez noc odpočívať na chladnom mieste.
- Na druhý deň ozdobíme buď práškovým cukrom alebo čokoládou. Ja som zvolila práškový cukor, keďže cez Vianoce bolo čokolády až-až. Sú to výborné rezy, odporúčam vyskúšať :)