Pudingový zákusok

Lajči rezy (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Mäkučké medové pláty plnené dvojakým krémom. Je to tradičný maďarský zákusok (Lajči = Ľudovít).

20
porcií
50 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto okrem múky vložíme do misky a varíme nad parou asi 5 minút.
  2. Ihneď pridáme múku a spracujeme hladké cesto. Rozdelíme na tri rovnaké časti.
  3. Cesto je dosť lepkavé, odporúčam vaľkať na papieri na pečenie. Veľkosť 30x25 cm.
  4. Všetky tri pláty pečieme na 180 °C maximálne 10 - 12 minút. Pláty nesmú byť vysušené.
  5. Z mlieka, vanilkového pudingu a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
  6. Tak isto si pripravíme aj ružový puding. Ja som použila punčový, ale môžte použiť jahodový či malinový, hlavne aby bol ružový.
  7. Maslo s cukrom vymiešame do peny, po lyžiciach pridávame vychladnutý vanilkový puding.
  8. Tým istým postupom pripravíme aj ružový krém. Do ružového som pridala aj trochu rumu.
  9. Na vychladnutý plát natrieme najprv vanilkový krém. Priložíme druhý plát.
  10. Opäť natrieme krémom, tentoraz ružovým a prikryjeme tretím plátom.
  11. Aby nám vznikli pekné rezy pri krájaní, odporúčam koláčik zaťažiť a nechať cez noc odpočívať na chladnom mieste.
  12. Na druhý deň ozdobíme buď práškovým cukrom alebo čokoládou. Ja som zvolila práškový cukor, keďže cez Vianoce bolo čokolády až-až. Sú to výborné rezy, odporúčam vyskúšať :)