Tuniakový šalát
Tuniakový šalát

Lahodný šalát s tuniakom, vajíčkom a kôprovým dresingom

siuuu - fotkasiuuu, 30. októbra 2019
Lahodný šalát s tuniakom, vajíčkom a kôprovým dresingom
Foto: siuuu

Šalát vie asi pripraviť každý, takže skôr iba tip na rýchlu, chutnú a zdravú večeru či ľahký obed. My sme mäsoví, ale na tejto Zobraziť celý popisŠalát vie asi pripraviť každý, takže skôr iba tip na rýchlu, chutnú a zdravú večeru či ľahký obed. My sme mäsoví, ale na tejto kombinácii sme si mimoriadne pochutili.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2-3 hrste (podľa chuti)
3 ks (na tvrdo uvarené)
200 g (kúsky, nie drť)
podľa chuti
podľa chuti
150 - 200 g hustý, neochutený
1-2 PL
1-2 strúčiky
podľa chuti (čerstvý alebo mrazený, posekaný)
 nasucho opečený
podľa chuti
  (voliteľné)




Postup

  1. 1

    Šalát umyjeme, osušíme a rozdelíme do misiek, pridáme na štvrtiny pokrájané paradajky, jemne osolíme a premiešame. Uvarené vajíčka očistíme. Na jednu porciu som dala 1 vajíčko prekrojené na polovicu a polovicu posekaného nadrobno.

  2. 2

    Na šalát rozložíme kúsky tuniaka, polovice vajíčok, posypeme posekanými vajíčkami a olivami, a nakoniec pokvapkáme dresingom, ktorý sme pripravili zmiešaním jogurtu (ja mám najradšej Bio jogurt od Milko), majonézy, pretlačeného cesnaku, posekaného kôpru, soli a korenia. Podávame s nasucho opečeným toastovým chlebíkom, alebo iba samotný.

Diskusia k receptu

haji
Chutný salát, hned bych dala testovací vzoreček, sbíhají se mi sliny!
1x siuuu
milo60
Tak ten salát byl dobrý tip na lehký oběd. Právě jsem poobědval. Oproti receptu jsem posekal všechna vajíčka a všechny ingredience jsem smíchal v míse. Vznikl z toho chuťově zajímavý salát.
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia