Lahodné muffiny

mevik - fotkamevik, 8. júla 2013
Lahodné muffiny
Foto: mevik

Recept na tieto Lahodné muffiny som získala od mojej známej. Práve som ich dopiekla a nedá sa mi s vami o ne nepodeliť - Zobraziť celý popisRecept na tieto Lahodné muffiny som získala od mojej známej. Práve som ich dopiekla a nedá sa mi s vami o ne nepodeliť - podľa mňa sú skvelé. Veď vyskúšajte - možno Vám zachutia :) P.s: Nie sú nejako extra pekné - snáď mi to odpustíte, ale ešte sa len ,,zabehávam" :)

33
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

2 hrnčeky
3/4 hrnčeka
2 ČL
1 ČL
1/4 ČL
2 hrnčeky
1 hrnček
1/2 hrnčeka
3 ks
1 ČL
1,5 dcl




Postup

  1. 1

    Ide o hrnčekové miery. Ja som to dávala do hrnčeka, ktorého objem bol 250 ml. Všetky ,,hrnčekové" suroviny som merala podľa neho.

  2. 2

    V 1. miske ručne zmiešame --- > hladkú múku, kakao, sódu bikarbónu, PDP a soľ. V 2. miske ručne zmiešame --- > práškový cukor, acidofilné mlieko, olej, vajcia, vanilkovú esenciu a horúcu kávu ( 2 lyžičky kávy - ja som dala Popradskú, zalejeme s 1,5 dcl horúcou vodou). Obe zmesi spojíme a ručne vymiešame. Postupne napĺňame košíčky. Plniť ich môžete hocičím na čo máte chuť - čokoláda, džem,...Chutné sú aj len také obyčajné - prázdne :)

  3. 3

    Prajem Vám zo srdca dobrú chuť a budem vďačná za každý postreh či radu :)

Diskusia k receptu

ailuj82
Určite sú výborné, ale naozaj tam treba až 2 hrnčeky cukru :-o ?
cesminaz
mozu byt naozaj chutne ;-) kavove mam tiez rada...Cukor si nahradim steviou :-) KK
afataga
take tmave sa tazko fotia, aby vyzerali dobre, ale myslim ze chutovo su vyborne, len tiez by som ubrala polovicu cukru
naomi
muffiny máme u nás radi, tak som v sobotu skúsila tvoj recept, sú naozaj chutné, veľmi lahodné cesto, pridala som ešte posekanú bielu a horkú čokoládu
mevik
Ďakujem :)
Ailuj82 - skús ubrať teda ten cukor, ja som to tam ani veľmi necítili, že by boli presladené, ale to bude asi tým, že ľúbim papať sladké :)
naomi - teším sa :) S posekanou čokoládou museli byť fantastické :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia