Lahodné Lasagne

Autor receptu: heleninka88

Milujem lasagne :-) .....Mohla by som ich jesť stále. Verím, že Vám budú chutiť ;)

5-6
porcií
15-20 minút
príprava
30/30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tak najprv si nakrájame na malé kúsky cibuľu a dáme ju pražiť na oleji dozlatista. Potom pridáme mleté mäso a čakáme pokiaľ nebude mať hnedú farbu. Zalejeme vodou a pridáme soľ, čierne mleté korenie, oregano a necháme dusiť. Po 10 min. som pridala k mäsu paradajkový pretlak a trocha kečupu a necháme trocha povariť.
  2. Medzi tým si pripravíme bešamel: Cibuľu si narežeme na malé kúsky a opražíme na oleji do zlatista. Pridáme hladkú múku a opražíme ju. Potom k múke pridáme mlieko a miešame s metličkou, aby sa nám neobjavili hrudky. Miešame až kým nemáme hustejšiu hmotu. Dochutíme soľou.
  3. Na pripravený plech si rozložíme prvú vrstvu cestovín Lasagne(ja cestoviny neobvariam, budete ich mať mäkké tak či tak). Lasagne vrstvíme takto: najprv pridáme na cestoviny omáčku s mletým mäsom a potom pokvapkáme s bešamelom. Tak to robíme do výšky až kým sa Vám omáčka s mletým mäsom neminie. Kľudne môžme dať pomedzi vrstvenie postrúhaný syr. POZOR: na posledné vrstvenie dávame iba omáčku s mletým mäsom a pokvapkaný bešamel a dávame na to postrúhaný syr. Syru môžte dať veeeľa veeľa veľa :) (Ja už vidím podľa tej omáčky ako sa mi míňa, kedy už bude posledné vrstvenie). Dáme zapiecť na 30min na 180°C.
  4. Dobrú chuť :)