Lahodné Lasagne

heleninka88 - fotkaheleninka88, 24. júla 2015

Milujem lasagne :-) .....Mohla by som ich jesť stále. Verím, že Vám budú chutiť ;)

5-6
porcií
15-20 minút
príprava
30/30 minút
na 180 °C

Suroviny

Omáčka:
500 g
400 g
1 ks
Bešamel:
4 PL
1 ks
0,5 l (sójové)
2 bal
500 g




Postup

  1. 1

    Tak najprv si nakrájame na malé kúsky cibuľu a dáme ju pražiť na oleji dozlatista. Potom pridáme mleté mäso a čakáme pokiaľ nebude mať hnedú farbu. Zalejeme vodou a pridáme soľ, čierne mleté korenie, oregano a necháme dusiť. Po 10 min. som pridala k mäsu paradajkový pretlak a trocha kečupu a necháme trocha povariť.

  2. 2

    Medzi tým si pripravíme bešamel: Cibuľu si narežeme na malé kúsky a opražíme na oleji do zlatista. Pridáme hladkú múku a opražíme ju. Potom k múke pridáme mlieko a miešame s metličkou, aby sa nám neobjavili hrudky. Miešame až kým nemáme hustejšiu hmotu. Dochutíme soľou.

  3. 3

    Na pripravený plech si rozložíme prvú vrstvu cestovín Lasagne(ja cestoviny neobvariam, budete ich mať mäkké tak či tak). Lasagne vrstvíme takto: najprv pridáme na cestoviny omáčku s mletým mäsom a potom pokvapkáme s bešamelom. Tak to robíme do výšky až kým sa Vám omáčka s mletým mäsom neminie. Kľudne môžme dať pomedzi vrstvenie postrúhaný syr. POZOR: na posledné vrstvenie dávame iba omáčku s mletým mäsom a pokvapkaný bešamel a dávame na to postrúhaný syr. Syru môžte dať veeeľa veeľa veľa :) (Ja už vidím podľa tej omáčky ako sa mi míňa, kedy už bude posledné vrstvenie). Dáme zapiecť na 30min na 180°C.

  4. 4

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

elysa
zrovna včera som robila lasagne, ale len bešamelové s kuracím mäsom a syrom, a zhodli sme sa pri stole na tom, že mohli by byť najbližšie aj z mletým mäsom a rajčinovou omáčkou, prišiel mi vhod tento recept, pretože som nikde takéto lasagne nejedla a ani som netušila, že tam patrí aj bešamel:), napríklad ja si mlieko na bešamel popredu povarím s bobkovým listom, celým novým korením, a cibuľou, v ktorej sú napichané klinčeky, a nakoniec dochutím aj muškátovým orieškom...
heleninka88
@elysa ešte som neskúšala čisto bešamelové lasagne, ale raz ich istotne spravím. Lebo ako vidím istotne sú chutné. Pochutnajte si aj na týchto verím,že budú chutiť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia