Lahodná špaldovo-jablková bábovka

randoinetta - fotkarandoinetta, 25. júla 2016

Nenáročný dezert ( nielen pre návštevu ) ku kávičke alebo k čajíčku.

20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g (alebo práškový)
1 bal
1 bal
150 ml (alebo iné)
100 ml
2 ks
1 hrsť
2 ČL
50 ml
5 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Hrozienka namočíme do vlažnej vody. Rozbijeme 5 vajec oddelením žĺtkov od bielkov. V osobitnej miske vyšľaháme žĺtka pridaním vanilkového a hnedého (alebo práškového) cukru, pridáme mlieko a prešľaháme.

  2. 2

    Keď sú žĺtky s cukrom dobre vymiešané pridáme múku, do ktorej zamiešame kypriaci prášok a postupne olej, postrúhané očistené jablká, scedené hrozienka, preosiate kakao, vodu, sódu bikarbónu a dobre premiešame. Z bielkov v druhej miske vyšľaháme sneh, ktorý primiešame varechou alebou metličkou k cestu. NEŠĽAHAŤ!

  3. 3

    Bábovkovú formu vymastíme poriadne maslom a vysypeme strúhankou. Pečieme pri 180 stupňoch, cca 35 minút. Aby sme zistili či je bábovka upečená aj vo vnútri, pichneme do nej špáradlo/špajdlu a ak ostane suché/-á, môžme ju vybrať. Vyklopíme ešte za horúca. Nakoniec posypeme preosiatým práškovým cukrom. Možno ozdobiť ovocím. Ja som použila rozmixovanú mrazenú lesnú zmes s kokosovým mliekom (ako zmrzlina). Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

siisa
No kááásne sa ti vydarila, ale ja určite bez toho kokosového mlieka, moc mi teda nechutí, dúfam , ak ho nahradím obyčajným, že aj mne sa takto podarí :) 5* KK
randoinetta
Siisa - to mliečko tam neurobilo žiadnu extra zmenu v chuti neboj :) Ale tak určite sa dá použiť aj iné :) Dúfam bude chutiť a som si istá, že sa aj Tebe vydarí. (Ne)tajná ingrediencia - variť treba s láskou :-)